Vesić: Opozicija ne želi izbore, već da fizički eliminiše Vučića i sakrije šta se dešava na KiM

Autor:

Vesti

05.06.2023

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS i ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je očigledno da opozicija, koji podržava proteste u Beogradu, ne želi izbore, već da fizički eliminiše predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako bi na taj način došla na vlast.

Vesić: Opozicija ne želi izbore, već da fizički eliminiše Vučića i sakrije šta se dešava na KiM

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Goran Vesić

Vesić je, za TV Pink, rekao i da je namera da se sakrije ono što se dešava na Kosovu i Metohiji, gde srpski narod vodi borbu za osnovna ljudska prava, jer neko misli da vapaj Srba sa KiM ne treba da dođe do Beograda i da to treba ostaviti po strani.

Na pitanje u vezi sa obešenom lutkom sa likom predsednika koja se pojavila na protestu u subotu, zbog čega je jedna osoba i privedena, Vesić je rekao da Vučić od kako je postao prvi potpredsednik vlade, zatim premijer, a onda i predsednik stalno izložen pretnjama.

„Za ovih 11 godina, njegov život je stalno ugrožen, preti mu se svakodnevno jer politički protivnici misle da ako eliminišu njega, mogu da dođu na vlast“, rekao je Vesić i dodao da je paradoks da na skupu protiv nasilja nema nijednog predloga o smanjenju nasilja u školama, o kvalitetu obrazovanja, već je jedini zahtev da se smeni Vučić.

- To pokazuje suštinu protesta. Povod je bila tragedija koja se desila, a pretvorio se u zahtev da bude smenjen predsednik, koji je pre godinu dana pobedio na izborima, sa čak 60 odsto podrške građana - podsetio je Vesić.

Primetio je da se svaki protest na kraju svede na to, jer su u opoziciji svesni da im je Vučić prepreka da dođu na vlast, a da ne mogu da ga pobede na izborima.

Vesić je rekao i da se tokom 1990-ih godina, na protestima protiv Slobodana Miloševića, na kojima je i sam bio, nikada nije pozivalo na ubistvo predsednika, osim u jednom slučaju koji taašnja opozicija odmah osudila, već su zahtev opozicije uvek bili vanredni izbori.

- Opozicija uvek traži izbore, a oni sada sve drugo traže osim izbora, od kojih beže kao đavo od krsta. Traže vlast bez izbora, da fizički eliminišu Vučića - rekao Vesić.

Dodao je i da ima mnogo onih koji promovišu i učestvuju u skupu protiv nasilja čak i govore na njemu a koji su, kaže, dokazani nasilici.

Vesić je ukazao i da je jedan od ciljeva ovih protesta da se, na neki način, iz javnosti sklanja priča o borbi Srba na Kosovu i Metohiji protiv Kurtijeve okupacije na severu.

- Naši ljudi se svaki dan bore kako oni koji nisu legitimni gradonačelnici, koji su izabrani sa 50, 100 glasova, ne bi bili na čelu opština, kako je Kurti zamislio. Srbi su svaki dan ispred opština, i bore se mirno, ali to nikoga od njih ne interesuje, kao ni poplave u Ivanjici - konstatovao je Vesić.

Poručio je da država vodi istorijsku bitku za Kosovo i Metohiju i da je Vučić uspeo da pridobije na svoju stranu najveće svetske sile, jer su prvi put zemlje stalne članice Saveta bezbednosti UN, podržale Srbiju u toj borbi, osudom poteza Prištine.

- U toj borbi imate one koji pokušavaju da vapajući glas sa severa ne dođe u Beograd, jer neki od njih misle da treba da priznamo Kosovo - kazao je Vesić.

Ukazao je da proteste u Beogradu podržava šef kabineta takozvane predsednice Kosova Vjose Osmani, Bljerim Velja, koji je na Tviteru, u tom kontekstu, spomenuo i Majdan. “Ono što je dobro za Bljerima, Vjosu i Aljbina osvedočenje mrzitelje Srba sigurno nije dobro za Srbiju”, rekao je Vesić.

- Imamo teško kršenje ljudskih prava Srba na KiM, pokušaj Kurtija da postavi svoje gaulajtere u srpskim opština. Tzv. “gradonačelnika Leposavića” Ljuljzima Hetemija, “izabralo” je nekoliko desetina ljudi, a Kurti i njega drži u opštini kao svog taoca i ne dozvoljava mu da ide kući. Kurti ne maltretira samo Srbe, nego i Albance. A, ima onih u Beogradu koji misle da ne treba da govorimo to svemu tome i da Kosovo i Metohija nisu važni - rekao je Vesić.

Po pitanju izbora, Vesić je rekao da su i Vučić i premijerka Ana Brnabić više puta ponovili da je SNS uvek spremna za izbore.

- Neka podnesu zahtev za razrešenje Vučića sa onoliko poslanika koliko imaju. Predsednik Vučić im je javno ponudio da SNS glasova u parlamentu doda onolilo glasova koliko treba, ići ćemo na referendum da vidimo šta narod kaže. Da li narod želi za predsednik Vučića ili možda Milovana Brkića ili Srđana Milivojevića. To je način na koji se dolazi na vlast. Ali, opozicija to ne želi. Žele da fizički eliminišu Vučića i da sakriju šta se dešava na KiM - zaključio je Vesić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
tale

05.06.2023 10:29

opozicija se potpuno pogubila

Sara

05.06.2023 10:30

Opozicija je uvek imala samo jedan cilj a to je da se domogne vlasti, ne zanima njih ništa drugo.

Luka

05.06.2023 10:32

Svima je vec odavno jasno da samo zele nasilnim putem da dodju na vlast. Nista drugo ih ne interesuje.

Bogdan

05.06.2023 10:33

Oni da zele bilo sta normalno, prihvatili bi poziv Predsednika Republike na sijalog. Bezanje od dijaloga mnogo toga govori.