BORELJ SATERAO KURTIJA U ĆOŠAK: OVO su TRI jasna zahteva, ako ih ne ispunite, snosićete posledice!

Autor:

Vesti

01.06.2023

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc kao zahteve za smirivanje situcije na Kosovu izneli su nove izbore na severu i formiranje ZSO.

BORELJ SATERAO KURTIJA U ĆOŠAK: OVO su TRI jasna zahteva, ako ih ne ispunite, snosićete posledice!

Foto: Tanjug/AP

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj poručio je večeras da su u razgovorima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani izneta tri zahteva - novi izbori na severu, obezbeđivanje učešća Srba na njima i započinjanje rada na uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom, navodeći da će u suprotnom to imati ozbiljne posledice po odnose sa Unijom.

- Sedeo sam sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, razgovarao sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani o opasnoj situaciji na Kosovu. Sa Emanuelom Makronom i Olafom Šolcom, zajedno smo se sastali sa predsednikom Vučićem i predsednicom Osmani - napisao je Borelj na Tviteru.

Takođe, naveo je da su izneta tri jasna zahteva.

- Sada novi lokalni izbori, obezbeđivanje učešća kosovskih Srba na njima i započinjanje rada na uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom u dijalogu uz podršku EU. Ako to ne učinite, to će imati ozbiljne posledice po naše odnose - istakao je Borelj.

Medijima su prethodno predsednik Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc preneli da su kao zahteve za smirivanje situcije na Kosovu izneli nove izbore na severu i formiranje ZSO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading