KURTIJEVA ŽENA JE STRUČNJAK ZA TERORIZAM, A ON DECENIJAMA TERORIŠE SRBE! Evo ko je Aljbinova supruga Rita: Bez nje bi bio NIKO I NIŠTA!

Autor:

Vesti

30.05.2023

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najvećih progonitelja i zlostavljača Srba na Kosovu, što i ovih dana dokazuje na delu, i osvedočeni srbomrzac Aljbin Kurti retko priča o svom privatnom životu, ali ono što se zna jeste da je oženjen Norvežankom Ritom Augestad Knudsen sa kojom se venčao 2015. godine.

KURTIJEVA ŽENA JE STRUČNJAK ZA TERORIZAM, A ON DECENIJAMA TERORIŠE SRBE! Evo ko je Aljbinova supruga Rita: Bez nje bi bio NIKO I NIŠTA!

Foto: www.profimedia.rs

Aljbin Kurti i Rita Augestad Knudsen osim zajedničke ćerkice imaju još nešto zajedničko, a to je strast prema terorizmu. Naime, on je poznati terorista OVK, koji se nikad nije libio da muči Srbe, a njegova supruga se bavi istraživanjima u oblasti terorizma i ekstremizma.

U Ritinoj zvaničnoj biografiji može se naći da se usko bavi procenom rizika vezanim za terorizam, estremizam, radikalizaciju, ali i međunarodnim pravom na Kosovu.

To je naročito zanimljivo ako se ima u vidu da je 2000. godine bio osuđivani terorista i rušitelj teritorijalnog integriteta SRJ.

Republika

Foto: Profimedia

Aljbin Kurti i Rita Augestad Knudsen sa čerkom

 

Supruga Aljbina Kurtija se sve ove godine drži daleko od očiju od javnosti. Radi kao viši istraživač Norveškog instituta za međunarodne poslove na sledeće teme: procena rizika u vezi s terorizmom, ekstremizmom, radikalizacijom, ali i međunarodnim pravom na tzv. Kosovu. Ima doktorat iz međunarodne i intelektualne istorije, koji je stekla na prestižnoj Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka.

Da ideje i karakter Rite Augestad Knudsen, ne odudaraju mnogo od suprugovih, pokazuje i primer kada je pre nekoliko godina ustalasala našu medijsku scenu ubrzo po objavljivanju vesti da je u Beogradu održana promocija njene knjige „Ideja slobode i samoopredeljenja“, na koju se uključila putem video-linka. Ono što tada a i sada upadalo u oči jeste da je u naziv svoje knjige umetnula reč "samoopredeljenje" što je i naziv partije koju njen suprug vodi.

Republika

Foto: Profimedia

Rita Augestad Knudsen

 

Aljbin Kurti, inače vođa kosovskog političkog pokreta Samoopredeljenje, što je i termin koji se pominje u naslovu knjige Rite Augestad Knudsen, nikada nije za medije detaljnije govorio o svom privatnom životu. Ipak, jednom prilikom je izjavio:

Mislim da je život pomalo tajanstven i ne znamo kuda će nas talasi odvesti. Tako sam u Prištini sreo svoju suprugu i ispostavilo se da sam zadovoljan kuda su me talasi odveli.

On je istakao da u porodici nemaju „šefa“, ali, „imaju neku vrstu samouprave“. Kako je otkrio, njegova supruga ima dosta članova porodice koji žive u Oslu, kod kojih odlaze leti, jer „leta su fantastična u Skandinaviji“, dok zimi uglavnom borave na Kosovu.

Prištinski mediji objavili su pre dve godine da Rita zarađuje znatno više od svog supruga. Kurti je tada prijavio da su mu godišnji prihodi oko 19.000 evra, a njegove supruge 42.000 evra, prenele su agencije.

Ona je jedno vreme sa ćerkom živela u Norveškoj, ali navodno poslednjih godina porodično svi žive u Prištini. Navodno, Kurti u svojoj imovinskoj karti gotovo da ništa nema, jer sve pripada njoj, a više o tome pročitajte ovde.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Marija

30.05.2023 12:08

Našli su se, isti su Kurti i njegova supruga

Maja

30.05.2023 12:10

Slican se slicnom raduje, ne biraju sredstva da uniste ljudske zivote

Rada

30.05.2023 12:11

Spremni su na sve zarad licnog interesa

Fudo

30.05.2023 12:12

Rita ga izgleda najviše savetuje