Kurtijevi gradonačelnici odbili sastanak sa američkim ambasadorom!? U Prištinu došli samo gradonačelnici iz redova DPK!

Autor:

Vesti

29.05.2023

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sastanak sa američkim ambasadorom u Prištini Džefrijem Hovenijerom u Kancelariji EU u Prištini stigli su do sada samo gradonačelnici iz redova DPK - Izmir Zećiri (Zubin Potok) i Iljir Peci (Zvečan), ali ne i novoizabrani gradonačelnici Leposavića i Severne Mitrovice iz redova Samopredeljenja.

Kurtijevi gradonačelnici odbili sastanak sa američkim ambasadorom!? U Prištinu došli samo gradonačelnici iz redova DPK!

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Kako prenosi Albanijan post, još uvek se ne zna da li će Ljuljzim Hetemi i Erden Atići iz Samoopredeljenja Aljbina Kurtija učestvovati na sastanku sa američkim ambasadorom, za koji se navodi da ima za cilj smanjenja tenzija u opštinama sa srpskom većinom.

Novoizabrani gradonačelnik opštine Zubin Potok Izmir Zećiri izjavio je ranije da će se prvo sastati sa američkim ambasadorom na Kosovu Džefrijem Hovenijerom, a zatim će odlučiti da li će otići u svoju kancelariju u opštini ili ne.

Inače, od jutros je napeto u sve četiri opštine na severu Kosova. Najviše tenzija je u Zvečanu gde je kosovska policija oko 7.30 sati bacila suzavac na zaposlene Srbe u trenutku kada su oni ulazili u gradu opštine gde rade.

Više o situaciji na Kosovu čitajte na našem blogu.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading