VOLIM PITANJA O PLAVUŠAMA I KIK-BOKSU! Sandra Božić - žena koja drma političkom scenom u emisji "Sa Tanjom na ti"! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Vesti

29.05.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško je spojiti majčinstvo, roditeljstvo i posao u Skupštini, koji zahteva potpunu posvećenost 24 sata.

Nije lako izboriti se u skupštinskoj areni, ali Sandri Božić to polazi za rukom. Da li joj u tome pomaže kik-boks, jedno je od pitanja na koje je potpredsednica parlamenta odgovorila u emisiji "Sa Tanjom na ti".

U otvorenom razgovoru naša sagovornica otkrila je i koliko joj je teško da se kao samohrana majka bori kroz život, ali i kako reaguje na predrasude o plavušama.

Voditi parlament nije lako.

- Posao jeste specifičan, ali sigurno da postoje i teži poslovi. Po onome što smo dosad videli, nije lako biti žena u politici, bez obzira na to što smo, otkako je SNS preuzela vlast, uspeli da položaj žena promenimo, da ih motivišemo da se više bave politikom. Teško je spojiti majčinstvo, roditeljstvo i ovaj posao, koji zahteva potpunu posvećenost 24 sata u danu. Ipak, kada vidite rezultate, nove projekte poput Beograda na vodi, puteve, sve što je urađeno, ono što znači samo napredak za naše građane i za našu Srbiju, onda zaista vredi.

Kažete da ste o ovom poslu maštali kao dete.

- Skupštinski posao je nešto što sam želela, nadala se da ću se time baviti. Govorila sam ranije o tome, da sam umesto igranja i lastiša gledala Skupštinu. To su, nažalost, bile godine kada u Srbiji niste imali ništa drugo i pametnije da radite. Osim "Dnevnika", koji je trajao 24 sata, slabo ste šta drugo, zbog problema u kojima se država tada nalazila, mogli da gledate.

Da li je teško obuzdati poslanike? Videli smo i agresivne i neprijatne nastupe.

- S mesta predsedavajuće i s mesta potpredsednice Skupštine u ovom trenutku ne. Jer se moć nalazi na mom mestu i u mojim rukama.

Kik-boks vam pomaže da savladate muškarce?

- Nisam sigurna da sa svojim haj-kikom ili lou-kikom mogu da savladam bilo koga jer dosad sam vežbala na džaku i nameravam na tome da ostanem. Kik-boks gledam kao jedan dobar kondicioni trening.

Zanimljivo je da u vašoj kući žive samo žene.

- Tako je. Dve ćerke, majka, koja je tu većinu vremena, i dva psa, dve ženke. Tako da je kod nas matrijarhat potpun. Tako se potrefilo.

Nije lako vaspitati decu bez muža.

- To je vrlo teško. Komplikovano pitanje koje ne postavljamo često, a trebalo bi. Mogu da kažem da mi je teško jer nemam tu neku vrstu oslonca, koju bi trebalo da imam kada je u pitanju vaspitavanje dece iako su moja deca već velika, dve mlade žene. Ali, suštinski, svakoj samohranoj majci je teško.

Kad smo kod predrasuda, nezaobilazne su one o plavušama.

- S velikom željom sam iščekivala ovo pitanje. Šalim se. Predrasude, vezano za žene u politici, postoje, teške su posebno u eri društvenih mreža, posebno kad imate te trovačke mreže, kao što je, recimo, Tviter. Neki ljudi, koji se na slažu s vašim mišljenjem, umesto da iznesu argumente za svoju politiku, služe se najgorim mogućim političkim marifetlucima. Što se tiče plave kose, meni to nikada nije bilo bitno, kada govorim s čovekom ili sa ženom, nije važno da li je plava ili crna, plav ili crn... Ono što sam uvek gledala umesto te boje kose, bila je dubina pogleda, koji vam o čoveku može reći mnogo više nego njegova boja kose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading