ŠEJTAN HOĆE ZLO I BUBNJEVE RATA! Reči muftije Jusufspahića bi trebalo da čuje cela Srbija: POGLEDAJTE NOVU EPIZODU EMISIJE "SA TANJOM NA TI"! (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.05.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu nam potrebni protesti i nove turbulencije, već mir i zajedništvo da bismo pomogli institucijama naše zemlje da prevaziđemo tragedije koje su nas zadesile početkom meseca, poručuje Mustafa Jusufspahić, muftija beogradske islamske zajednice.

- Nijedan događaj se ne može desiti na ovoj planeti, a da to Bog ne aminuje i ne dozvoli da se desi. Mi sada treba da se zapitamo zašto nam se to dešava. Prvo, to je Božje pravo. Mi smo zaboravili na našeg stvoritelja. Pomislili smo da smo mi božanstva. Kada smo počeli da proizvodimo i pravimo stvari, pomislili smo: "Mi to možemo, mi smo ti koji stvaramo." I to dete je moj proizvod - rekao je muftija u emisiji "Sa Tanjom na ti".

Međutim, to je zabluda.

- Nisam ja taj koji mu život daje. Ja ne mogu život da mu dam dok Bog ne kaže budi.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Gde grešimo?

- Mi smo sve uzeli za preče. Preče nam je čuti muziku i bubnjeve rata i pušiti neke lule mire... Nismo odgovorili da taj amanet prenesemo na našu decu. Danas, kad imamo tragično dešavanje koje je dato da nam se desi, hoćemo da znamo ko je kriv, hoćemo da uzmemo pouku, ne da bismo kažnjavali krivca ili pravili lov na veštice već da bismo to zlo zaustavili. Jedini deklarisani neprijatelj čoveka je satana, šejtan, koji je otvoreni neprijatelj čoveka. Da li smo mi svoju decu naučili tome?

Možemo li nešto da promenimo?

- Mi smo se stavili kao da smo njihove gazde, a mi smo tu da im prenesemo ljubav Božju, koja je nama data kroz naše roditelje. Negde se s tom spiralom dobra stalo. Negde je neko preuzeo tu priču, pa nam odgaja decu dok mi vraćamo dugove, silne kredite, neko drugi nam ih odgaja i to u našem stanu koji si ti na kredit uzeo i otplaćuješ ga. Iza vrata dečje sobe tvoje dete se osamljuje i s nekim nepoznatim komunicira i neko se igra njegovim umom, njegovim mozgićem i, naravno, odvodi ga od nas.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

 

Na šta biste skrenuli pažnju roditeljima?

- Ne mora majka da radi ako otac radi. Najveća vrednost majke je da odgaja, da čuva to dete. Ne možemo obe glavne ličnosti u životu deteta da odvojimo i da ih bacimo samo nastavnici. Ona, koliko god dobro da radi, ne može podjednako da se posveti svakome od 30 učenika, kao što majka može da se posveti detetu. Na kraju krajeva, to je naša krv, koju treba da čuvamo i pazimo.

Jesmo li isprljali srce i dušu?

- Srce se da isprljati, ali se da i očistiti. Hvala Bogu. To je stalna svesnost da je Bog tu, stalna svesnost da te on neće izdati, napustiti. Stalna svesnost da je on ljut kada si se nekom drugom obratio pre nego njemu... Zamislite porediti čoveka-stvorenje i stvoritelja! Čovek kaže: "Ej, brate, ti me zoveš samo kad ti nešto treba." A Bog se ljuti kad ga ne zoveš kad to treba, kad si nekog drugog ispred njega stavio. Pogledajte tu ljubav koju imamo od njega! Ta ljubav mora da pobedi, da dominira. Ne da nas zavodi šejtan. Jer uvek su bila samo dva puta, i u vreme Isusa i u vreme Mojsija. Moramo da idemo ka bogoljublju. To je put kojim su oni išli, to je pozdrav koji su širili: šalošalom, šelim selam. Znači mir, to je ime Božje, kao što je ime Božje i ljubav.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

 

Moramo da nastavimo dalje. Ali kako?

- Ovu decu nismo sačuvali, to je naša bol. Oni su na boljem mestu, ali mi nastavljamo da živimo. Treba da pomognemo odgovornim institucijama ove zemlje da urade najbolje što mogu. Ne treba to, kao idemo mi sad tamo da glasamo, da menjamo, da pravimo dublje turbulencije da dovodimo neku vatru.. Ne, ne... Treba da donosimo vodu i gasimo vatru.

Plakao sam danima, mnogo toga je bolelo

Kad ste poslednji put plakali?

- Plakao sam zadnjih dana. Mnogo toga je bolelo. To nije lako izgubiti dete. Ali posle toga ide i ono "lj" za bolje posle. Moramo da idemo napred da ukažemo na nadu koju nam je sam Bog dao jer on je taj koji život daje. Kako ga jednom daje može i deset i iks puta da ga daje. Moraš da budeš odgovoran, da slediš taj put i da se uzdržavaš od onog šejtanskog i satanskog jer jedini neprijatelj čoveka nije čovek. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading