RADOMIR LAZOVIĆ ZA HRVATSKE MEDIJE OTKRIO CILJ PROTESTA: Spremni smo da se oslobodimo Vučića i Rusije!

Autor:

Vesti

28.05.2023

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazovićev nastup zapravo iznosi na videlo da je osim smene vlasti krajnji cilj napuštanje politike vojne neutralnosti.

RADOMIR LAZOVIĆ ZA HRVATSKE MEDIJE OTKRIO CILJ PROTESTA: Spremni smo da se oslobodimo Vučića i Rusije!

Foto: ATAImages

Radomir Lazović

Srbija je spremna da se oslobodi od Vučića i Rusije. To je naslov u nedeljnom izdanju hrvatskog “Jutarnjeg lista”, za intervju koji je redakcija zagrebačkog medija uradila u srpskoj prestonici sa Radomirom Lazovićem, liderom “Ne davimo Beograd”, kojeg su predstavili kao pokretača protesta protiv aktuelne vlasti. 

U pomenutom tekstu Lazović, između ostalog, kaže da su građani pokazali zrelost i prozreli aktuelnog predsednika Srbije, ali i “što su veze Zagreba i Beograda bile jače, to smo živeli bolje”.

Ocena da je Srbija spremna da se oslobodi od Vučića i od Rusije svakako potvrđuje tezu da su organizatori protesta ovdašnje prozapadne stranke, kako je to sinoć i rečeno na televiziji N1.

Time je zapravo demaskiran do sada važeći diskurs da su mitinzi "Srbija protiv nasilja" spontani i opštenarodni bunt koji nema nikakav idološki predznak.

Foto: Printscreen

Intervju Radomira Lazovića

Lazovićev nastup zapravo iznosi na videlo da je osim smene vlasti krajnji cilj napuštanje politike vojne neutralnosti i saradnje sa istokom i zapadom, gde je dominanta težnja ka okretanju leđa Rusiji kao višedecenijskom zaštitniku Srbije i njenog teritorijalnog integriteta.

I to bi mogla da bude tačka razdora i ispunjenje strahova najvećeg broja manifestanata – da će im političari ukrasti protest. 

Ta vrsta naboja videla se i sinoć tokom četvrtog mitinga, kada je bio upečatljiv antagonizam prema Mariniki Tepić iz Stranke slobode i pravde i Srđanu Milivojeviću iz Demokratske stranke, jer su ih građani prepoznali kao perjanice prozapadne opcije koja pokušava sebi da udahne novi život kroz okupljanja koja su podstakli masakri u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"  i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Nije slučajno ni Lazovićevo pojavljivanje u hrvatskim medijima koji još od prvih protesta gaje stav o Vučiću i njegovoj vlasti kao "Putinovim hazjajinima" koji Srbiju hoće da udalje od "Europe i njezinih vrijednosti" i izrazito su navijački nastrojeni prema opciji koju zastupa lider "Ne davimo Beograd" i njegovi saradnici iz dela opozicije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (33)

Loading
sremica

28.05.2023 16:05

Ko je uopste Lazovic osim sto je izdajnik i sto ocijuka sa Hrvatima? Igra sa besom naroda.

Milan

28.05.2023 16:15

Nastavi da i dalje sanjas puste snove!

Kaća

28.05.2023 16:17

A odakle se taj Lazović stvorio

Demian

28.05.2023 16:21

Srbija je spremna da se oslobodi Vucica vec 12 godina koliko Vi iz opozicije vucete za nos te Vase simpatizere. Sta bi sa mrtvom decom, sta bi sa masakrom u Mladenovcu. Niko to vise od Vas ne pominje, Vi sebe vec vidite u foteljama. Samo mi nije jasno sta u tom Vasem drustvu trazi Bosko Obradovic, nije valjda da i on zeli da se oslobodi Rusije ?