DRŽAVA ĆE RAZMOTRITI PREDLOG SRPSKE LISTE O PREKIDU DIJALOGA SA PRIŠTINOM! Vučević: Kurtijev cilj je etničko čišćenje Srba!

Autor:

Vesti

27.05.2023

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je pozvao Srbe da ne nasedaju na provokacije, da izbegenemo scenario da smo rušilački faktor i da ne idemo na ruku Kuriju .

DRŽAVA ĆE RAZMOTRITI PREDLOG SRPSKE LISTE O PREKIDU DIJALOGA SA PRIŠTINOM! Vučević: Kurtijev cilj je etničko čišćenje Srba!

Foto: Tanjug

Ministar odbrane i novi predsenik SNS Miloš Vučević rekao je danas u Kragujevcu da će državni organi u kratkom roku razmotriti poruku Srpske liste da se prekine dijalog sa Prištinom. 

- Što se tiče situacije na KiM, veoma je dramatična i teška i kao građanin Srbije, kao Srbin apsolutno razumem poruku Srpske liste i svih građana srpske nacionalnosti na KiM. Držvani organi će u kratkom roku razmotriti ono što je poruka Srpske liste koja se praktično dogodila ili definisala dok je trajala naša skuština, pa ćete dozvoliti da je potrebno i vremena da se o tome razgovara - dodao je on.

On je rekao je cilj Kurtijeve politike etničko čišćenje Srba ili da se svede na "minorni broj koji je za njih prihvatljiv".

- Zaista je nekada degutantno razgovarati sa onima koji su po ko zna koji put osudli Kurtijevo nasilje, a on baš ne haje za njihova osuđivanja i uvek ide korak dalje i očigledno nastavlja sa politikom terora nad srpskom zajednicom na KiM,  sa isključivim ciljem da etički očisti KiM od Srba, bez bilo kakve dileme  - rekao je Vučević.

On je pozvao Srbe da ne nasedaju na provokacije, da izbegenemo scenario da smo rušilački faktor i da ne idemo na ruku Kurtiju .

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (30)

Loading
Milenko

27.05.2023 15:41

Država čuje i sluša svoj narod sa KiM.

Nina

27.05.2023 15:41

Kurti pokušava da protera sve Srbe sa Kosova ali to mu neće poći za rukom. Srbija će po svaku cenu da zaštiti svoj narod.

Maja

27.05.2023 15:42

Kurti ima za cilj samo da protera Srbe sa njihovih ognjišta, ali neće Srbija to dozvoliti.

Mina

27.05.2023 15:43

Nastavlja se borba za srpski narod na KiM.