UNIŠTILI STE VEZU SAD I KOSOVA! Grenel oštro o terorističkom aktu Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji: Vi ste jedini koga su osudile i demokrate i republikanci!

Autor:

Vesti

27.05.2023

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je označio u objavi i predsednicu Kosova Vjosu Osmani kojoj je poručio da je "tišina zabrinjavajuća.

UNIŠTILI STE VEZU SAD I KOSOVA! Grenel oštro o terorističkom aktu Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji: Vi ste jedini koga su osudile i demokrate i republikanci!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ričard Grenel

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Ričard Grenel kazao je da Vašington podržava one za koje veruje da napreduju u poštovanju zapadnih vrednosti i dodao da je kosovski premijer Aljbin Kurti uništio čvrste veze Kosova i SAD. 

Grenel je Tviteru, reagujući na komentar Kurtija o jučerašnjem nasilnom upadu Kosovske policije zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, je pravo izabranih na demokratskim izborima da preuzmu funkciju, rekao da je Kurti prvi lider čije postupke su osudili i demokrate i republikanci. 

- Međutim, strana pomoć nije pravo. SAD podržavaju one za koje verujemo da napreduju u zapadnim vrednostima. Uništili ste čvrstu vezu SAD i Kosova. Vi ste prvi lider Kosova koga su osudile i demokrate i republikanci - istakao je Grenel.

On je označio u objavi i predsednicu Kosova Vjosu Osmani kojoj je poručio da je "tišina zabrinjavajuća", ali i bivšeg premijera Hašima Tačija kome je poručio da je "sada potreban".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading