DNO DNA! Kurti hvali policajce koji su bacali suzavac i pretili dugim cevima nenaoružanim Srbima: Pokazali su da su PROFESIONALCI i NEUSTRAŠIVI!

Autor:

Vesti

27.05.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti se oglasio na Fejsbuku nakon nasilnog upada ROSU u prostorije opština na severu Kosova i Metohije.

DNO DNA! Kurti hvali policajce koji su bacali suzavac i pretili dugim cevima nenaoružanim Srbima: Pokazali su da su PROFESIONALCI i NEUSTRAŠIVI!

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je da "razume" zabrinutost međunarodne zajednice zbog situacije na severu KiM, ali da bi svaka druga opcija bila, kako je naveo, "neispunjavanje ustavni obaveza vlade prema novim predsednicima opština na severu".

Podsetimo, u petak je tzv. kosovska policija, uz upotrebu suzavca, dimnih i šok bombi protiv Srba, nasilno upala u opštinske zgrade na severu KiM i u njih uvela albanske gradonačelnike.

Kurti se nakon toga oglasio na Fejsbuku tvrdeći da bi svaka druga opcija bila "neispunjavanje ustavni obaveza vlade" u Prištini prema novim gradonačelnicima i "neispunjavanje obaveza novih gradonačelnika" prema građanima tzv. Kosova i da bi onemogućila pružanje osnovni opštinski usluga građanima.

Kurti je pozvao građane, posebno Srbe, da sarađuju sa novim predsednicima i njiovim kabinetima, koji će, kako on tvrdi, "biti multietnički, multikulturalni, višejezički i višepartijski".

Takođe je zahvalio tzv. kosovskoj policiji na jučerašnjoj akciji koja je omogućila novim gradonačelnicima da uđu u opštine Leposavić, Zubin Potok i Zvečan, ocenjujući da su kosovski policajci pokazali da su, kako je naveo, "profesionalci i neustrašivi", prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading