SRPSKE ORUŽANE SNAGE OSTAJU DO DALJEG U NAJVIŠEM STEPENU BORBENE GOTOVOSTI: Zaključci sa sednice Saveta za nacionalnu bezbednost - štitićemo svoj narod na KiM!

Autor:

Vesti

27.05.2023

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda, zaključak je sa sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

SRPSKE ORUŽANE SNAGE OSTAJU DO DALJEG U NAJVIŠEM STEPENU BORBENE GOTOVOSTI: Zaključci sa sednice Saveta za nacionalnu bezbednost - štitićemo svoj narod na KiM!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Sedanica Saveta za nacionalnu bezbednost

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, posvećena najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, završna je danas u zgradi Generalnog Sekretarijata predsednika Republike. 

Nakon sednice izdato je saopštenje za javnost:

- Zbog brutalne primene sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti.

Tokom sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost dogovorene su sve neophodne bezbednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Republike Srbije. 

Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova. 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom KFOR, u pokušaju da obezbedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.

Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda.

Sednici su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar inostranih poslova i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, direktor BIA Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, tužilac Zogorka Popovac, načelnik Beogradske policije Veselin Milić, predsednik Narodne Skupštine Vladimir Orlić.

Sednicu je sinoć najavio predsednik Vučić.

Na severu KiM juče je tzv. kosovska policija nasilno upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spreče da uđe u opštinske prostorije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (9)

Loading
Jelena

27.05.2023 11:23

I treba da ostanu tamo.

Jelena

27.05.2023 11:24

Srbija će sve uraditi da zaštiti svoj narod na KiM.

Saša

27.05.2023 11:27

Vojska je spremna da zaštiti Srbe u južnoj pokrajini.

Jela

27.05.2023 11:28

Srbija će sve učiniti da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji i neće dozvoliti da ih neko maltretira.