PREMIJERKA OŠTRO: Očekivala sam da će današnja sednica početi izvinjenjem doktorki čiju stručnost je doveo u pitanje Miroslav Aleksić

Autor:

Vesti

23.05.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Premijerka je rekla da do sada nije čula nijdean predlog mera kako bismo se svi izborili sa posledicama tragičnih događaja

PREMIJERKA OŠTRO: Očekivala sam da će današnja sednica početi izvinjenjem doktorki čiju stručnost je doveo u pitanje Miroslav Aleksić

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je očekivala da će današnja sednica Narodne skupštine početi izvinjenjem doktorki Milici Pejović Milovančević, čiju je stručnost doveo u pitanje Miroslav Aleksić iz Narodne stranke.

Doktorka Pejović Milovančević je v. d. direktora Instituta za mentalno zdravlje i od kada se dogodio masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, prema rečima premijerke, ona se nalazi na prvoj liniji fronta. Ona je i potpredsednica Radne grupe za zaštitu mentalnog zdravlja mladih, koju je nedavno osnovala Vlada Srbije.

- Mislim da je bilo važno da današnja sednica započne izvinjenjem doktorki Pejović Milovančević, čiju su stručnost pojedini predstavnici opozicije doveli u pitanje prošle nedelje. Ali to, nažalost, nismo čuli. To je jedinstveni slučaj u istoriji, da jedan političar napada stručnjaka, doktorku iz Instituta za mentalno zdravlje, koja je već dvadeset dana sa decom i bori se u prvim redovima. Ali to se nije dogodilo. Neverovatno je da se u Narodnoj skupštini ruši kredibilitet Instituta za mentalno zdravlje. Ljudski bih vas zamolila da to više na ovom mestu nikada ne uradimo - rekla je Brnabićeva.

Ona je rekla da do sada nije čula nijedan predlog mera kako bismo se svi izborili sa posledicama tragičnih događaja, osim onih da Aleksandar Vučić podnese ostavku.

- Kažete predlagali ste mere na protestima: smena Gašića, Vulina, gašenje medija koji vam se ne sviđaju, smena REM-a, koja koja nema nikakve veze sa nama. To je nešto što je na vama, izvolite inicirajte smenu. Ali evo da pitam kako bi to sprečilo ovakvu tragediju u budućnosti? Takvi zahtevi nemaju veze sa tragedijom koje se desila, imaju veze sa politikom. Mere koje je deo opozicije do sada predlagao, već su dale neke rezultate. Juče je u centru Beograda, dok je sedeo u kafiću, napadnut politički analitičar Dejan Vuk Stanković. Ohrabrili su se ljudi, počeli su da nas jure po ulicama, poslušali su vas. Jer vi se borite protiv nasilja tako što vršite nasilje nad ostalim građanima blokirajući auto-put, most Gazela, međunarodni putni pravac. Postoje građani koji smeju da vrše nasilje nad drugim građanima jer su elita, u pravu su, šta god oni kažu to je u redu. A oni drugi građani nemaju pravo na slobodno kretanje, nemaju pravo da kažu svoje mišljenje a ono što je najnovije, nemaju pravo ni na svoje političko delovanje - rekla je predsednica Vlade.

Ona se obratila i predsedniku Demokratske stranke Zoranu Lutovcu.

- Vi ste, narodni poslaniče, žestoko napali naše proslavljene sportiste, Janka Tipsarevića i Dejana Tomaševića, samo zato što su se učlanili u Srpsku naprednu stranku. Gde je tu demokratija i demokratski manir, da napadate i vređate nekoga samo zato što se učlanio u neku političku partiju? I to su ljudi koji su u svakom smislu proslavili našu zemlju, ali u ovom slučaju je, prema vašem mišljenju, nasilje nad njima sasvim dozvoljeno, zato što ne misle isto kao vi? Ja mislim da to nije borba protiv nasilja, već samo deljenje Srbije. I na to ćete jasno dobiti odgovor u petak, 26. maja, na velikom skupu nade u Beogradu - zaključila je Brnabićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Loading
Nikola

23.05.2023 12:57

zašto raspravljaju o stvarima o kojima ništa ne znaju

Aleks

23.05.2023 13:00

Ne znaju takvi za izvinjenje. To je za njih pojam.

Darko

23.05.2023 13:13

Poprilično naivno, jer od takvog (ne)čoveka je nemoguće tako nešto očekivati!