OPERACIJA "SPAVAČ" DA SE IZAZOVE HAOS: Pokrenut hibridni rat čiji je cilj UNOŠENJE PANIKE

Autor: B. B. - E. S. T.

Vesti

17.05.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako neko misli da su slučajnost istovremeni napadi na mrežama, više od 100 dojava o bombama u školama i laži o radijaciji nad Srbijom ili je naivan ili zlonameran.

OPERACIJA "SPAVAČ" DA SE IZAZOVE HAOS: Pokrenut hibridni rat čiji je cilj UNOŠENJE PANIKE

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

U Srbiji je aktivirana operacija "Spavač", čiji je krajnji cilj unošenje panike među građane, stvaranje haosa i paraliza države. Udara se podmuklo na više frontova.

Samo 14 dana od tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, pa onda masakra u Mladenovcu, ponovo su meta bili deca, roditelji i nastavnici, pošto je u čak 115 beogradskih škola - 78 osnovnih i 37 srednjih - istovremeno mejlom stigla dojava o postavljenim bombama. Lažna, naravno, ali i dobro tempirana.

BOLESNICI BOLESNI

Pojedinci, nesvesno ili, što je verovatnije, svesno, to su spremno dočekali. Nastavnica jedne beogradske osnovne škole pozvala je u poruci roditeljima da se Srbija digne na noge, kao da je za dojave kriva država, a ne oni koji bi da joj naškode.

Istovremeno, na to se nadovezuju histerični pozivi koji se bukvalno multiplikuju po mrežama da se narednih dana deca ne izvode napolje zbog navodne radijacije usled "nuklearnog taktičkog udara na Hmeljnicki, jačeg oko 9,4 puta nego eksplozija u Černobilju". I pazite sad - postarati se, navode, da se ne pokisne jer je kiša kontaminirana. I to baš, kakve li slučajnosti, u danima kad u Srbiji kiša pada li pada. Bolesno? Da, i to, ali pre svega pažljivo smišljeno u nekoj kuhinji.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Aleksandar Vučić

U isto vreme upadljivo je naglo aktiviranje većeg broja uspavanih naloga po društvenim mrežama, preko kojih se, gotovo bez izuzetka, šalju političke poruke - od otvorenih poziva na proteste opozicije i blokadu Gazele i vitalnih saobraćajnica u državi do plasiranja niza lažnih informacija čija je svrha huškanje protiv vlasti i naročito SNS i predsednika Vučića. Tako se s tih lažnih naloga objavljuju po istoj matrici izmišljotine poput one kako u nekoj kragujevačkoj školi "na nagradno putovanje ne ide đak generacije, već devojčica iz sedmog razreda čiji su roditelji SNS visoki funkcioneri" do toga da se u bolnicama satima čeka na pregled jer preko reda kod lekara iz SNS ulaze partijski pacijenti...

Tu su, naravno, i nezaobilazna glasila iz medijske mašinerije tajkuna Dragana Šolaka, koja vode specijalni rat protiv velikog skupa narodnog jedinstva zakazanog za 26. maj. Pa razni protestni skupovi, poput ovog poljoprivrednika, i tako redom.

- Društvene mreže i podobni mediji bukvalno su time preplavljeni, a ideja je jasna, deo naroda prestraviti, a deo podbuniti - priča sagovornik Srpskog telegrafa iz obaveštajnih struktura.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Darko Obradović

Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu tvrdi za naš list da je, imajući sve to u vidu, Srbija na udaru hibridnog rata, čiji je cilj atrofija sistema:

- Lažne dojave sajber terorista sračunate su da se podrije poverenje u državne institucije. Drugo, politički aktivisti koriste trenutak ranjivosti za pokretanje pobuna. Treće, armija trolova na društvenim mrežama širi informacije poput one o lažnoj nuklearnoj eksploziji koja će nas podaviti. Četvrto, element inostranosti upućuje da nema mnogo vremena da bi se otkrili stvarni počinioci. Potrebno je zato preispitati članstvo Srbije u Centru za protivhibridno dejstvo u Helsinkiju da bismo uspostavili saradnju s međunarodnim organizacijama i društvenim mrežama i na taj način se uspešno odbranili.

Radun: Rukopis službi je jasan

Republika

Foto: Medija centar Beograd

Branko Radun

Politički analitičar Branko Radun ocenjuje za Srpski telegraf da je cilj široke akcije da Srbija kapitulira:

- Uočava se rukopis stranih službi, možda nekih iz regiona, koje su dobile zeleno svetlo svetskih centara moći, da izazivaju haos ovde, podbunjuju narod. Naša država nije dovoljno radila da internet stavi pod kontrolu, detektuje spavače s lažnim profilima. Moderne vojske i policije imaju sajber jedinice. I nama je to potrebno, nije realno da se sa ovako opasnim akcijama izbori odeljenje za visokotehnološki kriminal.

NEĆE MOĆI!

Uz sve navedeno, preletači, foteljaši i njima slični krenuli su u beg ili počeli da razmišljaju o rezervnim položajima. Operacija "Spavač" to i ima kao cilj. Uz Vučića je ostao samo narod. Poslednja brana onima koji bi da se Srbijom upravlja spolja i da naša država, poput mnogih drugih, radi u službi tuđih interesa, a u korist svoje štete.

Upravo zbog toga, na velikom skupu 26. maja pisaće se istorija. Poruka naroda, svih onih kojima je Srbija na srcu, biće: "Dalje nećete moći."

MOJ STAV

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Igor Jurić

Igor Jurić, CENTAR ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DECU:

- Ni deca ni roditelji se ne osećaju bezbedno. Jer čim ti dete nije bezbedno, ti gubiš potpuno osećaj sigurnosti. Dok se ne pronađe onaj koji šalje te pretnje i mejlove, mislim da neće biti trajnog rešenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading