Vesić: Opozicija bez izbora od kojih beži kao đavo od krsta

Autor:

Vesti

15.05.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesić, koji je i član Predsedništva SNS, rekao je da je na protestu “Srbija protiv nasilja” bilo svih zahteva osim najlogičnijeg za opoziciju bilo gde na svetu a to je da se održe izbori.

Vesić: Opozicija bez izbora od kojih beži kao đavo od krsta

Foto: Privatna arhiva

Na vlast se dolazi izborima, a ne protestima, propagiranjem nasilja i maltretiranjem oni koji misle drugačije, poručio je predstavnicima opozicije ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić navodeći da njihovi zahtevi pokazuju kako oni razumeju vlast - da političke protivnike treba hapsiti, proterati, ubiti, sprečiti da se kandiduju.

Vesić, koji je i član Predsedništva SNS, rekao je da je na protestu “Srbija protiv nasilja” bilo svih zahteva osim najlogičnijeg za opoziciju bilo gde na svetu a to je da se održe izbori.

- U demokratijama se na vlast dolazi izborima i ako ste opozicija i želite da dođete na vlast jer smatrate da postojeća vlast više nema podršku i legitimitet, potpuno je normalno da tražite izbore jer se na izborima dobija vlast, ali kao što vidite, oni imaju sve druge zahteve, samo ne da traže izbore. Kada im predsednik Vučić kaže da vlada može da podnese ostavku i da se izbori održe do kraja septembra, onda nastaje histerija i beže od izbora kao đavo od krsta - istakao je Vesić gostujući na televiziji Pink.

Vesić je rekao da je izražavanje političke volje tako što maltretirate ljude koji ne žele da učestvuju u protestu potpuno nedopustivo i istakao da je zatvaranje mosta krivično delo za koje organizatori protesta treba da odgovaraju. Dodao je da opozicija ne želi izbore već blokade saobraćajnica i da neko podnese ostavku.

Vesić je rekao da bi, iako svako ima pravo na izražavanje svog političkog stava na svaki način, pa i protestom, bilo dobro da protesti budu prijavljeni i da se održavaju u skladu sa zakonom tako da se ne maltretiraju građani što se, kako kaže, upravo dogodilo na mostu “Gazela”. Dodao je da preko mosta Gazela dnevno prodje 128 hiljada vozila kao i 1351 vozilo javnog prevoza u kojima se svakog dana preveze skoro 200 hiljada ljudi. 

- Kada se sve to uzme u obzir, onda vam je jasno kakva je šteta naneta, kako onima koji koriste “Gazelu” za prevoz teretnog saobraćaja jer 7.171 lako teretno vozilo dnevno predje preko Gazele tako i onima koji su krenuli iz jednog u drugi deo grada - rekao je Vesić.

Kako je dodao, juče se u emisiji “Utisak nedelje” mogla čuti “histerija pretnji i uvreda protiv Vučića i jasno je poručeno da izbori nisu potrebni, te da treba ubiti sadašnju vlast i proterati ljude”.

- Oni koji učestvuju u toj emisiji, a to su eminentni predstavnici opozicije, kažu da izbore ne mogu da dobiju i oni to jako dobro znaju. Dobro znaju da je predsednik Vučić pre samo godinu dana dobio više od 60 odsto glasova - rekao je Vesić.

Opoziciji je poručio da, ako žele da dođu na vlast, traže izbore na kojima će građani reći čiju politiku žele da se sprovodi.

- Opozicija ne želi izbore već samo da neko podnese ostavku, da li je to ministar, neko iz REM-a. Ne žele da razgovaraju već traže da se nekome ukine nacionalna frekvencija jer se njima uredjivačka politika te televizije ne svidja. Nihovi zahtevi pokazuju kako oni razumeju vlast – uhapsiti, proterati, ubiti, sprečiti Vučića da se kandiduje… - rekao je Vesić.

Naveo je da najtragičnije to što oni koji organizuju proteste zloupotrebljavaju ubistvo dece što je, dodao je, teška tragedija za našu zemlju.

U tragedijama koje su se dogodile u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu izgubljeno je mnogo mladih života, podsetio je Vesić i dodao da sva društva koja su se suočila sa takvim tragedijama pokušavaju zajednički da nađu rešenje.

- Umesto da zajednički o tome razgovaramo, da vidimo kakve promene su nam potrebne u sistemu obrazovanja ili socijalnoj zaštiti, da se vodi rasprava u društvu mi imamo grupu koja pokušava da na nesreći koja se dogodila u našoj zemlji profitira i zauzme vlast, ali ako može ne na izborima već zaustavljanjem ‘Gazele’, maltretiranjem i proterivanjem ljudi - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (289)

Loading
Mirka

15.05.2023 11:03

Opozicija se boji izbora, jer već koji put im je volja naroda pokazala gde im je mesto.

Jablan

15.05.2023 11:03

Znaju oni da ne mogu pobediti na izborima zato prave haos I divljaju

sladja

15.05.2023 11:04

Opozicija beži od izbora

Gaga

15.05.2023 11:05

Naravno da beze jer znaju da ne mogu ništa da urade.