NE ZNAM, NEMAM DOKAZE, NE MOGU DA KAŽEM! Autor teksta u Njujork tajmsu priznao da je sve o vezama Vučića i Belivukovog klana LAŽ!

Autor:

Vesti

12.05.2023

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajkunski mediji su objavili intervju u kome se ne pominje ni ime autora, a čitav tekst u Njujork tajmsu se poziova na "anonimne izvore".

NE ZNAM, NEMAM DOKAZE, NE MOGU DA KAŽEM! Autor teksta u Njujork tajmsu priznao da je sve o vezama Vučića i Belivukovog klana LAŽ!

Foto: Tanjug/J. ILIĆ, PRofimedia, Rade Preli'

Predsednik Srbije  Aleksandar Vučić ipak je bio u pravu kad je za tekst o Srbiji i njemu u Njujork tajmsu rekao da se „radi se o lažima koje su već ovde objavljivali da bi sakrili svoju povezanost s Belivukom“.

Isto je to priznao i autor ovog članka u intervjuu za portal N1, prvi u istoriji srpske štampe u kome se ime sagovornika nigde ne pominje. Piše samo „autor teksta u Njujork tajmsu“.

Upravo to može da otkrije suštinu cele afere: naručiocima teksta – albanskom lobiju i sprskom medijskom tajkunu – bilo je važno samo da se pamflet o Vučiću pojavi u nekom prestižnom svetskom listu, i da u njemu piše to što piše, a autor teksta je nebitan. On je samo izvršilac posla…

A pisalo je svašta: da je Vučić bio huligan, a da je sada vođa Belivukovog klana; da ugrožava Kosovo; da hoće da uvede Srbiju u Evropu samo da bi iznutra razorio EU po Putinovom nalogu; da je diktator da guši opoziciju

Intervju sa "autorom teksta" 

A šta „autor teksta“ sada misli o svojim ocenama.

Pita ga novinarka: „Šta je za Vas u ovoj priči najšokantnije?

A on odgovara: „Mislim da je najšokantije otkriće bilo to da je Belivukov klan ubijao ljude, da je zastrašivao ljude, radio užasne stvari, bio umešan u trgovinu drogom.“

To je, kaže, najšokantnije. Ne što takvim klanom, kako je pisao, rukovodi predsednik države. Ni zavera protiv EU koju je otkrio, ni potpaljivanje baruta na Kosovu… Jasno je da ni sam u to ne veruje.

To su priče za malu decu“, kao da kaže.

U svom članku protiv Vučića, autor teksta pisao je da mu je rečeno, pre nego što je došao u Srbiju da će BIA prisluškivati njegov telefon a on biti praćen. On je u to poverovao.

Ali kad sada odgovara na molbu da prokomentariše Vučićevu primedbu da mu je preko Njujork tajmsa poslata poruka „CIA te sprema, CIA gleda“, on kaže:

„Postoji mnogo suludih teorija zavere…. Amerilčki novinari su morali da se naviknu na to da im neki ljudi govore – ooo, ti mora da si iz CIA. Ali obično takve optužbe dolaze od neukih ljudi.“

Dakle: BIA prati, CIA ne. U postojanje CIA veruju samo „neuki ljudi“!?

Ponižavajuće je za novinara kad mora naknadno da objašnjava šta je svojim tekstom hteo da kaže. Još gore kad mora da prizna da su mu navodi bili neistiniti.

Nemam dokaze!

Ono što prvo prosečnom i objektivnom čitaocu Njujork tajmsa upada u oči je da je ceo tekst pisan na osnovu "anonimnih izvora".

Međutim, to nije smetalo tajkunskim medijima Dragana Šolaka da isti tekst prenesu pompezno, sa ogromnim najavama.

Nova: „Ceo tekst Njujork tajmsa o vezama Vučića, njegovog režima i koljačke bande Veljka Belivuka“!

Danas „Njujork Tajms objavio oštar kritički tekst o predsedniku Vučiću“!

N1: „Ceo tekst Njujork tajmsa o Vučiću i Belivuku: Siva zona između države i mafije“!

I onda - ništa! Sam autor, koji se inače zove Robert Vort, prizna čak tri puta  da ni za šta od navedenog NEMA DOKAZE!

Na pitanje „Da li imate dokaze o direktnim vezama predsednika Srbije i klana Veljka Belivuka", dao je sledeći odgovor:

- Zaista ne znam, ne mogu to da kažem. Nemam dokaze za to, niti sam video takve dokaze. -

I šta ćemo sad? Novinar Njujork tajmsa je priznao. Šta će sad ovi naši?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (20)

Loading
Ada

12.05.2023 09:46

Jos jedan dokaz da Vucic ne saradjuje sa kriminalnim grupama, kao sto to radi opozicija.

mik

12.05.2023 09:51

Da li je to objektivno izvestavanje zasto sada cutite.

Sloba

12.05.2023 09:52

Još jedna u nizu dokazanih laži protiv Vučića.

Milkana

12.05.2023 09:55

Naravno da je laz,ko je poverovao da je to istina