ONO ŠTO SAM ČUO, ZABRINULO ME JE! Lajčak o situaciji na severu KiM: Moramo da izbegnemo svaku mogućnost eskalacije!

Autor:

Vesti

12.05.2023

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Srpske liste razgovarali su sinoć u Kosovskoj Mitrovici sa Lajčakom o političko-bezbednosnoj situaciji na prostoru KiM.

ONO ŠTO SAM ČUO, ZABRINULO ME JE! Lajčak o situaciji na severu KiM: Moramo da izbegnemo svaku mogućnost eskalacije!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da ga je zabrinulo ono što je čuo tokom posete severu Kosova i Metohije i poručio da je potrebno izbeći svaku mogućnost eskalacije i u potpunosti se fokusirati na normalizaciju.

Lajčak, koji je u četvrtak boravio na KiM, naveo je na Tviteru da mu je bilo važno da ponovo poseti sever KiM i razgovara sa različitim sagovornicima kako bi iz prve ruke stekao utisak o trenutnoj situaciji.

- Ono što sam čuo zabrinulo me je. Moramo da izbegnemo svaku mogućnost eskalacije i da se u potpunosti fokusiramo na normalizaciju - poručio je Lajčak.

Predstavnici Srpske liste razgovarali su sinoć u Kosovskoj Mitrovici sa Lajčakom o političko-bezbednosnoj situaciji na prostoru KiM i tom prilikom preneli zabrinutost građana zbog kontinuirane represije režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nad Srbima na KiM, posebno na severu.

Predsednik danas sa Lajčakom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika republike.

Kako se navodi, sastanak će se održati u 10 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading