Vučić: Nisam "diktirao" ostavku ministra prosvete Branka Ružića

Autor:

Vesti

08.05.2023

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je rekao i da opozicija traži i smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića ali poručio da moraju da navedu zbog čega tačno.

Vučić: Nisam "diktirao" ostavku ministra prosvete Branka Ružića

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nije "diktirao" ostavku ministra prosvete Branka Ružića, kao i da bi, da je video njegovu krivicu u minulim tragičnim događajima, to odmah i rekao. 

- Nisam diktirao Ružićevu ostavku, kada sam pitan šta mislim o tome, da vidim njegovu krivicu odmah bih vam rekao. Možda sam video u drugim stvarima koje se tiču obrazovnog sisitema, ali to nije dovoljno za ostavku. Tako da, i to su slagali - rekao je predsednik za TV Hepi. 

Vučić je rekao da opozicija traži i smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića ali poručio da moraju da navedu zbog čega tačno, jer je policija sve uradila po propisima, i da veruje da oni koji traže njegovu ostavku ne znaju koji je posao i koje su nadležnosti i MUP-a i Bezbednosno informativne agencije (BIA).

- Zamislite kažu - smenite Gašića. A zašto? Šta policija nije uradila? Policija je uradila sve po propisu, kako se kaže by the book, uz ogroman trud svih policajaca i pripadnika BIA. Vi nemate pojma šta oni rade u ovoj zemlji, jer pojma nemate šta je uloga policije i BIA, vi ne razumete ni čije ostavke tražite i šta tražite - rekao je predsednik.

Ipak, rekao je, podsećajući na ono što je rekao na, kako navodi, na prošloj sednici SNS-a, "dođu vremena tmurna i smutna, u kojima najgori politički talog ispiliva na porvršinu, kao i 2000. godine''.

- Možda je došlo takvo vreme - rekao je Vučić. 

On je dodao i da je već naučeno kako izgleda "njihov" progon, te da je to sve što govore svakodnevno, a i danas, a to su "puške, glave, zatvor za sve koji misle drugačije". 

- Nikakav problem, istrpeli smo jednom i opet ćemo. Ali niko neće da beži, pošto se tome nadaju i o tome maštaju. Pa ja ih poznajem sve, kukavica do kukavice, od njih da bežim? Ja sam posvetio život ovoj zemlji i izgradnji ove zemlje, više nego svi oni zajedno još od 1945. godine - poručio je predsednik. 

Nećemo se sklanjati, naglasio je Vučić, i dodao da će ostavku nekih možda i dobiti, a nekih malo kasnije i da će se onda ići na izbore. 

- Nikada nećemo da pobegnemo, ako insistirate na izborima, pošto oni misle kako im rejting skače. Gade se ljudima sa ovakvim akcijama, samo to ne razumeju. Ne razumeju šta su sebi danas učinili, i koliko su podigli one protiv kojih su govorili - rekao je Vučić.  

On je rekao da to pokazuje da "oni" ne vole da čitaju stvarna istraživanja već da uživaju u svojoj predstavi. 

Predsednik je rekao da će do kraja meseca biti održana skupština SNS-a na kojoj će, kako je rekao, biti velikih promena i najava za budućnost. 

- Mislim da je SNS promenio zemlju i da sada kroz ujediniteljski pristup moramo da radimo na daljem napretku naše zemlje. A još nešto ako kažu da je danas bilo 50.000 ljudi, održaćemo skup, pa ćemo da prikažemo pet miliona ljudi - poručio je predsednik. 

Na pitanje da li se povlači pred opozicijom i najavljuje ostavku na mesto predsednika stranke i države, Vučić je upitao da li bilo ko zaista misli da bi se on ikada povukao pred bilo kim.

- Kao što znate, pred ulicom i ruljom se nikada nisam povlačio, i istrpeo sam i tri godine i pobedio ih još ubedljivije, jer sam za to vreme radio, dok su oni razmišljali kako će da ruše. Ja ću da nastavim da radim, i nikada neću da izmičem pred ulicom i ruljom - poručio je predsednik. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (99)

Loading
Kristina

08.05.2023 23:03

Ministar Ružić je dao ostavku po svom nahođenju.

Miro Đ

09.05.2023 07:28

@Kristina - Kristina: Ružić je podneo ostavku iz moralnih razloga i to dobro zna i ova naša bedna opozicija.

Maja

08.05.2023 23:03

Ostavka ministra Ruzica je bila jedina časna i ispravna pre svega ljudska odluka.

Danijela

08.05.2023 23:05

Laž je da je Vučić tražio Ružićevu ostavku.