ZAVETNICI: Ne politizovati tragediju, nije vreme za jeftine političke poene!

Autor:

Vesti

08.05.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanica Srpske stranke Zavetnici Dragana Miljanić izjavila je danas da ta stranka smatra da je potrebno izbeći bilo kakvu politizaciju tragičnih događaja, jer, kako je istakla, nije vreme za prikupljanje jeftinih političkih poena.

ZAVETNICI: Ne politizovati tragediju, nije vreme za jeftine političke poene!

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Prema njenim rečima, u ovim trenucima potrebno je insistirati na pronalaženju načina kako da se povrati sigurnost deci i njihovim roditeljima i da se obnovi poverenje građana u društvene institucije.

Ona je na konferenciji pozvala na potpisivanje zajedničke Deklaracije svih parlamentarnih stranaka, kojom će se svi učesnici u parlamentarnom životu obavezati na dosledno poštovanje Kodeksa ponašanja narodnih poslanika, kao i većeg stepena pristojnosti u međusobnom diskursu.

Smatra i da je Srbiji potrebna hitna promena prosvetne agende i povratak proverenim tradicionalnim vrednostima u sistemu obrazovanja.

Povodom ostavke ministra prosvete Branka Ružića, ona je navela da građane interesuje da li će ona dovesti do suštinskih promena u sistemu obrazovanja ili je, kako je rekla, po sredi samo "kadrovski potez kako bi se smanjio opravdani gnev javnosti zbog poslednjih tragičnih događaja u društvu".

Zavetnici smatraju da je neophodno što pre sazvati sednicu Narodne skupštine, kojoj bi trebalo da prisustvuju svi članovi Vlade, ali i stručnjaci iz svih relevantnih oblasti kao i predstavnici tradicionalnih verskih zajednica, na kojoj bi se sagledala situaciju u zemlji i razmotrile mere za prevazilaženje krize u kojoj se društvo našl.

Ta stranka smatra da bi trebalo doneti mere poput jačanje uloge vaspitanja na svim nivoima, obnova autiriteta nastavnika i prsovetnih radnikal, ukidanje rijaliti programa, ograničavanje medijskih sadržaja iz "crne hronike", zabrana korišćenja mobilnih telefona tokom trajanja nastave, vraćanje služenja vojnog roka i drugo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (65)

Loading
Nina

08.05.2023 13:26

Nekada i sami koristile nasilje iz neke bespomoćnosti i sto ne mogu da drugi nacin da skrenu pažnju na sebe. A danas kada nam je svima mir pre svega duhovni potreban oni opet pozivaju na proteste. Sramotno ponasanje opozicije.

Aca

08.05.2023 13:27

Opozicija nema trunke srama, dok cela Srbija zali za nastradalima, oni se segace i jos pozivaju na nemire i nasilje.

Dragana

08.05.2023 13:27

Ma svaka opozicija je ista! Ne vadite se!

Ras

08.05.2023 13:28

Jedinstvo u ovom trenutku je neophodno. Inace sta ce vlast opoziciji ako izgubi svoju decu. Dosta besmislene jurnjave