KURTI NE ZNA GDE BIJE! ČINI SVE DA ISPROVOCIRA VUČIĆA I UKINE DIJALOG: Umesto da pred sastanak u Briselu govori o ZSO, dohvatio se izmišljenih ratnih zločina!

Autor:

Vesti

02.05.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto da se oglasi o ZSO koju Priština nije formirala punih 10 godina, Kurti priča o nekakvim srpskim ratnim zločinima.

KURTI NE ZNA GDE BIJE! ČINI SVE DA ISPROVOCIRA VUČIĆA I UKINE DIJALOG: Umesto da pred sastanak u Briselu govori o ZSO, dohvatio se izmišljenih ratnih zločina!

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uoči nove runde dijaloga Beograda i Prištine, na čijem dnevnom redu se nalazi pitanje nestalih i formiranje ZSO, na svom profilu na Fejsbuku piše o navodnim ratnim zločinima koje su Srbi počinili nad albanskim narodom.

Umesto da se oglasi o ZSO koju Priština nije formirala punih 10 godina, Kurti kao da ne zna gde se nalazi i priča o nekakvim srpskim ratnim zločinima. 

- Dana 2. maja 1999. godine, u selu Vučitrn, srpske snage su se povukle iz konvoja i streljale 116 albanskih civila. Ubijali su decu pred njihovim roditeljima, ubijali mlade i stare, pa čak i trudnice. Porodicu Gardžaliu ubilo je 36 članova, starosti od 85 do 5 godina. Na ovu 24. godišnjicu obeležavamo sećanje na mučenike masakra u Vučitrnu - deo je sramne Kurtijeve izjave uoči važnog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kurti, kao da je u dosluhu sa posrednicima dijaloga iz EU i kao da namerno želi da isprovocira reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim bi trebalo da se sretne večeras u 18 časova u Briselu.

Posle izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka koji je uoči današnjih pregovora u Briselu svojim intervjuom za hrvatsku Hinu minirao ZSO, po istom tragu nastavio je i premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti.

U očigledno uigranu akciju obesmišljavanja dijaloga predsednik Vlade lažne države uveo je i simboliku pa se tako na svoj Fejsbuk nalogu prisetio i navodnog masakra koje su u Vučitrnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (177)

Loading
Katja

02.05.2023 13:14

Kurti pokazuje samo svoju nemoc, njegove provokacije ne doticu Vucica.

Jela

02.05.2023 13:14

Provokacijama nema kraja ,Kurti zlikovac sad izmišlja i ratne zločine

Uki

02.05.2023 13:24

@Jela - Kurti treba da bude iza rešetaka što pre.

Una

02.05.2023 13:14

Kurti radi sve samo da ne prica o onome sto treba!