NOVINARKE SU PREKORAČILE GRANICE ISTRAŽIVAČKOG NOVINARSTVA, PONAŠAJU SE KAO ILIJA ČVOROVIĆ: Advokat Srđan Radovanović odgovorio KRIK-u

Autor:

Vesti

26.04.2023

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je održano suđenje novinarkama KRIK-a Dragani Pećo i Vesni Radojević po tužbi Nikole Petrovića.

NOVINARKE SU PREKORAČILE GRANICE ISTRAŽIVAČKOG NOVINARSTVA, PONAŠAJU SE KAO ILIJA ČVOROVIĆ: Advokat Srđan Radovanović odgovorio KRIK-u

Foto: Instagram/Printscreen

Na pitanje novinara tog medija zašto se traži zatvor za njihove novinarke, advokat Nikole Petrovića Srđan Radovanović jasno je odgovorio.

- Zato što su učinile krivično delo, zaigrale su se i prekoračile su granice istraživačkog novinarstva - istakao je Radovanović.

Republika

Foto: Instagram/Printscreen

Nikola Petrović i Srđan Radovanović

 

-  Ne znaju tačno šta je istraživačko novinarstvo, već se ponašaju kao Ilija Čvorović - dodao je.

Suđenje po tužbi nekadašnjeg direktora Elektromreža Srbije Nikole Petrovića protiv Pećo i Radojević, posle više od godinu dana trajanja, krajem oktobra prošle godine zbog promene sudije krenulo je ispočetka u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Podsetimo, u tužbi koju je podneo Petrović se navodi da su novinarke KRIK-a u istraživanju nezakonito koristile Petrovićeve lične podatke.

Petrović tužbom traži zatvorske kazne – dva meseca za Pećo i mesec dana zatvora za Radojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading