PROFESOR IZ JUŽNE MITROVICE POTVRDIO VUČIĆEVE REČI: Kvinta je kriva, ovi izbori su nelegitimni! (VIDEO)

Autor:

Vesti

21.04.2023

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trudio sam se da se ovi izbori odlože, ali su Kurti i Osmanijeva slušali savete Kvinte, rekao je Nedžmedin Spahiju.

PROFESOR IZ JUŽNE MITROVICE POTVRDIO VUČIĆEVE REČI: Kvinta je kriva, ovi izbori su nelegitimni! (VIDEO)

Foto: N1 printscreen

Politički analitičar, profesor iz Južne Mitrovice Nedžmedin Spahiju, gostujući na N1 potvrdio je reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ističući da će izbori na KiM biti nelegitimni, uzevši u obzir da na njima neće izaći Srbi:

- Ovi izbori će biti nelegitimni, buudći da pretpostavljam da srpska zajednica u velikoj većini neće učestovavati na ovim izborima na Kosovu, tako da samo predstavnici Albanaca, Bošnjaka i drugi koji predstavljaju manjinu u ove četiri opštine.

 

 

Spahiju je rekao i to kako albanski predstavnici prištinskih vlasti slušaju samo Kvintu.

- Zato sam se trudio da se ovi izbori pomere, ali izgleda premijer Kurti i predsednica Kosova su slušali savet od ambasadora Kvinte koji su rekli da se izbori održe - rekao je Spahiju.

Podsetimo, o izborima na KiM lider Srbije govorio je tokom sinoćnjeg obraćanja, kao i danas, odgovarajući na pitanja novinara kada je bio na postavljanju kamena temeljca za novi sportski centar "Radnički".

- Što se tiče Jablanovića i njihove odluke, pametno, mudra odluka, zato što vam od Srba koji stvarno žive na severu Kosova neće izaći više od 100. Oni misle da mogu da nateraju Srbe da zavole nezavisno Kosovo na silu, tako što će da plaćaju nekim medijima, nevladinim organizacijama. Neće, ujedinili su Srbe koji isto misle. Aljbin Kurti će od prekosutra zvanično biti okupacioni galajter i svi to znaju i dobro je da to čuju i vide lepo i ovi ljudi na Zapadu, tako da je dobra odluka Jablanovića. Srbi će i dalje da vole jedinu svoju državu koju imaju, a ta jedina zajednička država za sve nas zove se Srbija - zaključio je Vučić - rekao je Vučić danas.

Predsednik je sinoć izjavio i to da će izbori u nedelju u četiri opštine na severu KiM biti užasan dan za demokratiju, težak dan za srpski narod, ali i sramota za Evropu, svet i zemlje Kvinte.

- To će biti dan kada će zvanično biti obležena sramota Evrope i sveta, zbog toga što su organizovali te izbore i pozdavljaju ih - rekao je Vučić u emisiji "Prva tema" na TV Prva sinoć.

Vučić je rekao da Srbiji ne učestvuju na tim izborima jer već 10 godina nije formirana Zajednica srpskih opština, u skladu sa Briselskim sporazumom.

- U nedelju se izlazi na lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova. U tim opštinama posle povlačenja Aleksandra Jablanovića večeras i koji je to saopštio u Leposaviću nema srpskih kandidata. Oni imaju još jednog kandidata ali ne želim o tome da govorim zato što bih ušao u nešto što je za mene kao predsednika Srbije vrlo problematično - rekao je Vučić na TV Prva.

Kako je precizirao, više nema nijednog srpskog kandidata ni u Leposaviću, ni Kosovoskoj Mitrovici ni u Zubinom potoku, kao ni u Zvečanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

Loading
Jela

21.04.2023 17:23

Kurti i Osmanijeva slušali savete Kvinte, ali očito je da su izbori nelegitimni Kurti i Osmanijeva slušali savete Kvinte, ali očito je da su izbori nelegitimni

Jelena

21.04.2023 17:25

Profesor je shvatio svrhu izbora a predsednikove tvrdnje su se pokazale kao tačne.