VUČIĆ SA BRAMERCOM: Razgovor o nastavku saradnje Mehanizma i Srbije i procesuiranju ratnih zločina (FOTO)

Autor:

Vesti

21.04.2023

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Seržom Bramercom.

VUČIĆ SA BRAMERCOM: Razgovor o nastavku saradnje Mehanizma i Srbije i procesuiranju ratnih zločina (FOTO)

Foto: Tanjug-M. Milivojević

Tokom sastanka, predsednik Aleksandar Vučić i tužilac Serž Bramerc razgovarali su o nastavku saradnje između Mehanizma i Srbije, regionalnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločina, kao i o pitanju pronalaženja nestalih osoba.

Predsednik Vučić je tom prilikom istakao da je Srbija dosledna u nastojanjima da se ostvari pravda za ratne zločine i otkriju nestala lica tokom ratnih sukoba devedesetih godina. Takođe je dodao da će Srbija nastaviti da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema saradnji sa Mehanizmom, uz akcenat na unapređenju regionalne pravosudne saradnje. 

Glavni tužilac Bramerc je ukazao na predmet "Šešelj" i na činjenicu da se ne poštuje sud, te je zatražio od Srbije da se po tom pitanju ponaša odgovorno, ali je i pozdravio ulogu Srbije po pitanju regionalnih napora u oblasti kažnjavanja ratnih zločina, ocenivši da je direktan angažman srpskih vlasti i Tužilaštva dao rezultate i rešio probleme, te da bi u tom smeru trebalo nastaviti. 

Predsednik Vučić pozdravio je kontinuirano angažovanje tužioca Bramerca i podršku koju pruža napretku Srbije ka nacionalnim ciljevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (46)

Loading
Joca

21.04.2023 11:27

Jos jedan u nuzu znacajnih sastanaka koje ima predsednik Vucic

Milja

21.04.2023 11:28

Vučićeva borba se nastavlja

Boki

21.04.2023 11:33

Mora da se resi to do kraja, vreme je odavno

Sofija

21.04.2023 11:36

Teški razgovori pred našim predsednikom.