Ministar Momirović u Kigaliju održao sastanak sa predsednikom Vlade Republike Ruande

Autor:

Vesti

18.04.2023

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Momirović je tokom dana održao sastanak i sa ministrom trgovine Ruande Žan Hrisostom Ngabitsinzeom.

Ministar Momirović u Kigaliju održao sastanak sa predsednikom Vlade Republike Ruande

Foto: Đ.K.

Srbija i Ruanda tradicionalno imaju jako dobre političke odnose i vreme je da i ekonomska saradnja naše dve zemlje bude daleko razvijenija imajući u vidu brojne potencijale, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović danas nakon održanog sastanka sa predsednikom Vlade Republike Ruande Eduardom Ngirenteom u Kigaliju, čime je započeo trodnevnu zvaničnu radnu posetu istočnoj Africi.

- Ruanda je zainteresovana za uvoz velikih količina žitarica kako bi podmirila svoje potrebe, a u uslovima kada je na istoku Evrope rat, uz otežano snabdevanje u celom svetu, ponudili smo našim prijateljima snabdevanje kukuruzom, pšenicom kao i drugim proizvodima po izuzetno povoljnim cenama - rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je tokom dana održao sastanak i sa ministrom trgovine Ruande Žan Hrisostom Ngabitsinzeom i tom prilikom je istakao da značajne mogućnosti za unapređenje naše ekonomske saradnje vidimo u sferi trgovine, poljoprivrede kao i u IT sektoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading