SKANDAL NAČELNIKA BRATUNCA: Prodanović ostavio Srbe da bi išao sa Izetbegovićevim čovekom na molitvu

Autor:

Vesti

19.04.2023

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazar Prodanović, načelnik opštine Bratunac, na dan kad je sa svojim sunarodnicima trebao da obeleži odbranu Bratunca od muslimanskih snaga, otišao je sa potpredsednikom SDA na iftar, molitvu povodom ramazana

SKANDAL NAČELNIKA BRATUNCA: Prodanović ostavio Srbe da bi išao sa Izetbegovićevim čovekom na molitvu

Foto: Privatna arhiva

Vojin Pavlović, predsednik udruženja "Istočna Alternativa" oštro je osudio Lazara Prodanovića, načelnika opštine Bratunac, jer je, tvrdi, umesto da 17. april, dan kada je Bratunac odbranjen od muslimana, proslave i organizuju zajedno, otišao sa potpredsednikom SDA Ramizom Salkićem na iftar, molitvu povodom ramazana. 

Foto: YouTube/Printscreen

Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović

Pavlović tvrdi da 17. april niko ne sme da obeležava sem njih iz udruženja, te da je poslao zahtev Prodanoviću da opština to organizuje od ove godine, ali je ostao bez odgovora.

Foto: Tanjug-Zoran Žestić

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik

I ne samo to, dodatnu muku, dodaje, zadaje i što je prvi čovek opštine otišao na iftar sa Salkićem, koji je najveći zagovornik da se predsednik RS Milorad Dodik uhapsi zbog negiranja genocida u Srebrenici. 

- Udruženje građana Istočna Alternativa najoštrije osuđuje pogubnu izdajničku vazalasku politiku aktuelnog načelnička opštine Bratunac Lazara Prodanovića koji ovakvim postupcima daje vetar u leđa svojim istomišljenicima Ramizu Salkiću i ekipi Muslimanskog Bratstva čiji je osnovni životni cilj nestanak Republike Srpske kao i nestanak njenog predsednika Milorada Dodika. Pre samo sedam dana Salkić, perjanica SDA, i jedan među glavnim zagovaračima da se predsednik RS Milorad Dodik uhapsi zbog navodno politike koju vodi i pozivima da Dodik bude smenjen, samo zato što je ojačao RS i što je brani od sličnih Salkiću, koji je trenutni gospodar političke scene u Bratuncu uz pomoć Prodanovića koji se sastaje i iftari na lokacijama koje Salkić odabere baš istog dana kad je Bratunac odbranjen od Alijinih fundametalista koji su radili na progonu Srba iz Podrinja, nije ništa drugo osim najbrutalnija izdaja pre svega birača srpskog naroda kao i poniženje državotvorne politike koju vodi predsednik Dodik -  navodi se u saopštenju ovog udruženja. 

Pavlović, dodaje se, poziva sve one koji mogu uticati na pogubnu politiku Prodanovića, da što hitnije reaguju jer sam ovakav čin načelnička Lazara Prodanovića ponižava srpski postradali narod i sve ono za šta su se borili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading