AMERIKANCI REAGOVALI NA BAKIROVU IZJAVU: Građani zaslužuju lidera koji neće pribegavati PRETNJAMA NASILJEM!

Autor:

Svet

27.07.2022

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada SAD u BiH oglasila se povodom jučerašnjih izjava predsednika SDA Bakira Izetbegovića.

AMERIKANCI REAGOVALI NA BAKIROVU IZJAVU: Građani zaslužuju lidera koji neće pribegavati PRETNJAMA NASILJEM!

Foto: Tanjug/AP

Bakir Izetbegović opleo po susedima iz Lijepe njihove

Šokirani izjavama Bakira Izetbegovića iz Ambasade SAD u BiH su se oglasili na zvaničnom profilu na Tviteru i naveli kako narod u Bosni i Hercegovini zaslužuje boljeg lidera.

- Šokirani smo i zgroženi jučerašnjim zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića, koji su predvidljivo izazvali neodgovoran odgovor Milorada Dodika. Pre 30 godina građani ove zemlje proživeli su brutalan rat - piše na Tviter nalogu američke ambasade u Sarajevu.

U komentarima na objavu dodaju i to da narod BiH U 2022. godini zaslužuje boljeg lidera koji neće pozivati na etničke podele i potpirivati etničke tenzije.

- Građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na opštem dobru i donositi teške odluke neophodne da BiH osigura svoje mesto u evroatlantskoj zajednici naroda. Istinska posvećenost saradnji i kompromisu, a ne implicitnoj pretnji pribegavanjem nasilju, potrebni su za rešavanje problema ove zemlje, koji se pogoršavaju – navode iz Ambasade SAD i dodaju.

Ova oštra reakcija usledila je nakon Izetbegovićevih pretnji nasiljem na skupu SDA koji se sinoć odigrao u Hadžićima.

- Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate - pripretio je Bakir, govoreći o tome šta bi bio najgori scenario.

Njemu je odmah odgovorio Milorad Dodik, član Srpskog predsedništva BiH, koji je napisao na svom Tviteru da Srbe niko neće prebrojavati.

- Izetbegović kaže da su se muslimani prebrojali, učesnici protesta, takođe muslimani, prebrojali su Hrvate i kažu ima ih za dva vagona. Nas Srbe niko neće prebrojavati, pa ni muslimani, ali treba da znaju da nas je dovoljno - naveo je Dodik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading