DODIK PORUČIO: Uspeo sam da dobijem Hrvatsku za SAVEZNIKA

Autor:

Svet

26.09.2022

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U intervjuu za emisiju “Svedočenja” televizije RS (RTRS) objavljenom na mrežnim stranicama Dodik se hvalio svojim političkim veštinama, a među njih je ubrojio pridobijanje saveznika u Hrvatskoj i među hrvatskim političarima iz BiH.

DODIK PORUČIO: Uspeo sam da dobijem Hrvatsku za SAVEZNIKA

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Dodik

Član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, otkrio je kako je savezništvo s političkim predstavnicima Hrvata u BiH, te s dužnosnicima Hrvatske odlučio graditi da bi razbio raniji jedinstveni odnos međunarodne zajednice te Hrvata i Bošnjaka prema Republici Srpskoj.

Za taj je entitet predvideo otcepljenje od BiH i udruživanje sa Srbijom u razdoblju ne dužem od narednih 30 godina.

Sugerisao je kako ih je svojim delovanjem praktično uspeo izdvojiti iz jedinstvene politike međunarodne zajednice čiji je cilj onemogućiti secesionističke planove vođstva RS pa je podržavajući stavove hrvatskih političara u BiH uspeo promeniti regionalne odnose, prenosi nacional.hr.

Pritom je aludirao na činjenicu da sa svojim najbližim političkim saradnicima stalno ističe potporu zahtevima za promenama izbornog zakona, ali i za uspostavu trećeg entiteta u BiH, no samo ukoliko on ne bi bio i na delu teritorija koji sada pripada RS.

- Kada ste čuli u zadnjih pet godina da je Hrvatska politički napala RS. Je li to slučajno? Imaju neke politike koje to grade - kazao je Milorad Dodik potvrđujući takođe kako ne odustaje od planova za otcepljenje RS odnosno za promene državnih granica u regiji.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Milorad Dodik

- Biće to (RS) država koja će imati svoje pravo na život i koja će se u državnom obliku na neki način ujediniti sa Srbijom - izjavio je odgovarajući na pitanje kako vidi RS u narednih 30 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading