UDARNA PORUKA IZ BANJALUKE! Dodik traži: Šmita proglasiti personom non grata

Autor:

Svet

02.09.2022

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na današnjoj vanrednoj sednici Predsedništva predložio da Kristijan Šmit bude proglašen personom non grata u BiH.

UDARNA PORUKA IZ BANJALUKE! Dodik traži: Šmita proglasiti personom non grata

Foto: TANJUG/J. Ilić, FOTO STA/ TAMINO PETELINSEK

Dodik je rekao i da će u naredna tri dana odlučiti da li će na agreman nemačkog ambasadora uložiti veto, odnosno pokrenuti vitalni nacionalni interes.

Dodik je na pres konferenciji nakon sednice Predsedništva ponovio da Republika Srpska ne priznaje Šmita za visokog predstavnika.

On je rekao da su druga dva člana Predsedništva, Šefik Džaferović i Željko Komšić, na današnjoj sednici odbili četiri njegova predloga za dnevni red, čije, istakao je, smisao Predsedništva doveden u pitanje.

- Mržnja druga dva člana Predsedništva prema Republici Srpskoj je očigledna - naveo je Dodik i ponovo zatražio smenu bošnjačkog člana DŽaferovića, koji se, kako je rekao, tendenciozno ponaša pokušavajući u kontinuitetu da pribavi sebi ovlašćenja na koja nema pravo.

- Mislim da je BiH u dubokoj krizi koju neće rešiti izbori - rekao je i dodao da druga dva člana Predsedništva opstruišu projekte važne za Srpsku, prenela je RTRS.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading