POČELO SUĐENJE BIVŠIM VOĐAMA OVK: Tači, Veselji, Krasnići i Seljimi se izjasnili o krivici!

Autor:

Vesti

03.04.2023

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Hašimu Tačiju i ostalim bivšim vođama OVK počelo je uvodnim izlaganjem Tužilaštva.

POČELO SUĐENJE BIVŠIM VOĐAMA OVK: Tači, Veselji, Krasnići i Seljimi se izjasnili o krivici!

Foto: Tanjug/AP

Hašim Tači

Vođe bivše OVK Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići i Redžep Seljimi izjasnili su se da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice, na početku suđenja pred Specijalizovanim većima Kosova u Hagu.

- Razumem optužnicu, i u potpunosti nisam kriv - rekao je Hašim Tači pred sudijama, a isto su rekli i ostala trojica optuženih.

Jakup Krasnići je dodao da je on ''pomogao da se optužnica razume, s obzirom na to kakva je'', i požalio se na odlaganje početka suđenja.

Uvodnim izlaganjem Tužilaštva danas je pred Specijalizovanim većima Kosova počelo suđenje bivšim liderima takozvane OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krasnićiju i Redzepu Seljimiju, prenosi RTS.

Predsedavajući Smit obavestio je optužene o njihovim pravima, obavezama i merama predviđenim prema pravilu 62.

On ih je takođe podsetio da se zaštićenim svedocima moraju obraćati nadimkom datom u postupku, kao i da se nijedno ime zaštićenog svedoka ne sme odati.

Hašim Tači suočava se sa 10 optužbi za pobunu iz 1998. i 1999. godine.

Specijalizovana veća Kosova saopštila su da je u postupku protiv nekadašnjeg kosovskog predsednika Hašima Tačija i ostalih čelnika OVK odobreno učešće 140 žrtava.

Optužnica protiv Tačija i trojice njegovih ratnih saradnika objavljena je pre dve i po godine, a isto toliko vremena oni se nalaze u pritvoru. U svim pojavljivanjima pred Specijalizovanim većem u Hagu izjasnili su se da nisu krivi za zločine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading