NE MOGU BEZ KAJGANE I BUBE! Pogledajte novu epizodu emisije "Sa Tanjom na ti": MINISTAR MOMIROVIĆ SASVIM LIČNO! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

27.03.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da biste imali prođu kod devojaka, morate da pokažete da ste kompatibilni, da osvajate.

NE MOGU BEZ KAJGANE I BUBE! Pogledajte novu epizodu emisije "Sa Tanjom na ti": MINISTAR MOMIROVIĆ SASVIM LIČNO! (FOTO, VIDEO)

Foto: Republika TV

Prilika da služiš narodu, da uradiš nešto za građane i državu predstavlja izuzetnu čast iako je to posao bez radnog vremena, ističe Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine.

- Mi nismo obična, mi smo Vlada koja prati Aleksandra Vučića i koja ima velike ambicije. Kada se vratimo unazad sedam-osam godina, ekonomija se podigla, plate i penzije su porasle - ističe Momirović.

Republika

Foto: Republika

Ministar Momirović sa autorkom

U emisiji "Sa Tanjom na ti" ministar je priznao da žali što nema dovoljno vremena za porodicu, ali da bez doručka i kajgane, koje on sprema, porodica Momirović retko kad počinje dan.

- Nisam neki stručnjak za kuhinju, ali volim da budem uz ženu dok ona sprema, da pričamo... Svaki čovek voli da jede, pa kad smo već tu, ajde da posvetimo neko vreme razgovoru, da razmenimo informacije o tome šta se desilo tog dana, da okupimo decu... Moja žena izuzetno kuva, posebno ono što ja volim da jedem. Iskren da budem, nisam neki ljubitelj zdrave hrane, volim špagete, pastu, pice, meso, naravno, a volim i ribu.

Republika

Foto: Republika

 

Specijalitet ministra trgovine je...

- Ono što umem da spremim i nije neko jelo. To je kajgana. Ustajem oko šest ujutru, pre svih, i spremim im doručak. Pomešam fetu i neki mladi sir, da se onako malo otopi, onda stavim jaja i ispečem tako da ne bude previše tvrdo, da se topi u ustima. Mislim da su zavoleli.

Porodica Momirović vreme često provodi na Adi.

- Ada ima posebno mesto za mene. Sin je ovde naučio da vozi bicikl, ćerka vozi rolere.

Republika

Foto: Republika

 

 

Posebna ljubav je automobil buba, star 65 godina.

- Buba je bio prvi automobil koji je moj otac imao i s kojim je naučio da vozi. Ljubav prema tom automobilu preneo je i na mene. Kupio sam bubu koja je bila 1958. godište, nije bila u voznom stanju. Nisam znao mnogo o automobilima, ne kažem ni da sam sada neki stručnjak za stare automobile, ali sam se uključio. Povezao sam se s ljudima, s majstorima sam ga popravio, uživam u njemu. Provozam ga i sada, međutim, retko.

Da li je buba bila plus i prečica do ženskih srca tokom studentskih dana?

- U tim odnosima plusevi ne moraju da znače mnogo. Da biste imali prođu kod devojaka, morate da ih osvojite, plusevi su dobrodošli, ali nije to najvažnije. Nikad se nisam opterećivao sličnim plusevima. Trudio sam se da sebe prikažem u svetlu u kojem bih bio kompatibilan, ključno je da sam s mojom ženom to uspeo i da sada imamo našu oazu.

 

 

Ne stižem da pomognem u kući

U junu stiže ćerka, treće dete. Može li vaša supruga da računa na pomoć ministra?

- Povremeno stižem da nešto pomognem, u smislu obavljanja tehničkih, svakodnevnih obaveza u domaćinstvu, ali zaista ne stižem. 

A popravke po kući?

- Živimo u društvu gde hiperproizvodnja umanjuje značaj popravke, tako da nije danas lako ni popraviti stvari.

Razumem frustracije, nikoga ne blokiram 

Nije lako ni dobijati kritike, a nikoga ne blokirati na društvenim mrežama.

- Istina, nikada nisam blokirao ljude ni komentare. Ako se opredelite za javnu funkciju, morate da budete spremni na taj vid komunikacije. Naravno da tu često ima izliva frustracija, ima i pretnji. Trudim se da se stavim u situaciju tog drugog čoveka i da ga razumem. Nije ni tim ljudima verovatno lako. I njih nešto tera na tu agresiju i nezadovoljstvo. Uloga i funkcija su mi da nešto uradim bolje, da doprinesem da, kada više ne budem obavljao ovu dužnost, stvari budu bolje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading