PUNO VREMENA PROVODIMO NA TERENU! Momirović: Trudimo se da povežemo trgovce sa malim proizvođačma!

Autor:

Vesti

16.03.2023

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Uprkos činjenici da živimo u kriznom i neizvesnom vremenu, važno je da budemo jedinstveni kako na političkom tako i na ekonomskom planu i da na što kvalitetniji način povežemo trgovce sa malim proizvođačima, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović tokom obilaska radova na izgradnji Distributivnog centra Zaječar za potrebe maloprodajne mreže Tekijanka.

PUNO VREMENA PROVODIMO NA TERENU! Momirović: Trudimo se da povežemo trgovce sa malim proizvođačma!

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

- Izgradnja Distibutivnog centra je od izuzetne važnosti za Zaječar, jer će omogućiti poljoprivrednicima i malim privrednicima sa teritorije Timočke krajine siguran plasman proizvoda čime će posredno uticati na razvoj ovog dela Srbije - rekao je Momirović.

On je dodao da će država nastaviti sa pružanjem strateške podrške investitorima jer jedino uz sinergiju ekonomije, politike i jedinstva, koje nam je pomoglo i tokom Korona krize možemo da prevaziđemo sve probleme koji su pred nama, kako bi našim građanima obezbedili što kvalitetnije uslove za život.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić ovom prilikom je rekao da će izgradnjom distributivnog centra poljoprivredni proizvođači, a posebno povrtari imati siguran plasman, a krajnji potrošači imaće mnogo jeftinije proizvode.

Vlasnik Tekijanke Živojin Bolbotinović zahvalio se ministru Momiroviću na poseti i istakao da je saradnja sa resornim ministarstvom od izuzetnog značaja kako bi se na najbolji i direktan način plasirali proizvodi na tržište.

Primarna delatnost privrednog društva Tekijanka je maloprodaja robe široke potrošnje i sa svojih 32 prodavnice Tekijanka danas posluje u 6 opština Timočke Krajine, Kladovo, Negotin, Majdanpek, Bor, Zaječar i Knjaževac.

Tekijanka je jedan od osnivača DTL - Domaći trgovinski lanac, udruženja koje je okupilo 13 maloprodavaca iz cele Srbije sa vizijom da maksimalno podrže domaću i lokalnu proizvodnju i danas u svom sastavu ima preko 700 maloprodajnih objekata. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
Simeon Njegovan

16.03.2023 17:27

Koga on poveže, to je osuđeno na propast.