BRZO GA PRIMENITI! Oglasio se NATO posle sporazuma iz Ohrida!

Autor:

Vesti

22.03.2023

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stoltenberg je ponovio da NATO podržava napore da se pronađe mirno rešenje kroz misiju KFOR i istakao da je skoro 4.000 NATO vojnika na KiM ključno u omogućavanju i u podršci političkom procesu.

BRZO GA PRIMENITI! Oglasio se NATO posle sporazuma iz Ohrida!

Foto: AP Photo/Olivier Matthys

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozdravio je sporazum o normalizaciji odnosa iz Ohrida i pozvao Beograd i Prištinu da ga brzo i u potpunosti primene.

- Pozdravljam sporazum i sada je važna brza i potpuna primena sporazuma između Beograda i Prištine. I naravno, mi snažno podržavamo dijalog koji se vodi uz posredovanje EU. Saveznici u NATO-u i NATO pružaju političku podršku. Bili smo u bliskom kontaktu sa EU, ali i sa Prištinom i Beogradom - rekao je Stoltenberg odgovarajući na pitanje da prokomentariše sporazum iz Ohrida tokom predstavljanja Godišnjeg izvještaja za 2022. godinu.

On je ponovio da NATO podržava napore da se pronađe mirno rešenje kroz misiju KFOR i istakao da je skoro 4.000 NATO vojnika na KiM ključno u omogućavanju i u podršci političkom procesu.

- Tako da podržavamo sporazum. Poruka je da ga moraju u potpunosti i brzo primeniti obe strane - naglasio je Stoltenberg.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading