HRVATI KOPIRAJU VUČIĆA: Pljuvali Srbiju zbog kupovine naoružanja, sad u tajnosti gomilaju oružje!

Autor:

Vesti

20.03.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska koja je do juče pljuvala Srbiju što kupujemo najmodenije naoružanje i tvrdila da je zato ceo region u opasnosti, i sama je počela sa nabavkom naoružanja u tajnosti i to istog onog koje je Srbija kupila u UAE - dronova kamikaza!

HRVATI KOPIRAJU VUČIĆA: Pljuvali Srbiju zbog kupovine naoružanja, sad u tajnosti gomilaju oružje!

Foto: Shutterstock, Youtube

Kako prenose hrvatski mediji, iz tamošnjeg ministarstva odbrane je šturo saopšteno da se kreće u proces nabavke dronova kamikaza, ali je čitav proces pod velom tajne. 

Republika

Foto: PR-DC

 

- Nema informacija ko je proizvođač dronova, čiji su dronovi testirani, koliko bi ih Hrvatska kupila, ni u kojem vremenskom razdoblju. Ovo je jedna od prvih informacija da Hrvatska vojska namerava nabaviti borbene dronove. U svom sastavu HV danas ima nekoliko bespilotnih letelica Orbitec, te manje tipa Skylark koje se koriste za nadzor i izviđanje terena - piše Jutarnji list. 

A pre nepunih mesec dana Srbija je na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX 2023 u Abu Dabiju, potpisala ugovor o kupovini dronova kamikaza za Vojsku Srbije.

Kupovinu je na samom otvaranju sajma najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ovo je samo nastavak ulaganja u naoružavanje vojske, a na čemu se kontinuirano radi već deceniju. 

Republika

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije

Modernizacija srpske vojske je trn u oku Hrvatima, pa posle svake vesti o kupovini novog oružja, hrvatski mediji krenu u napad na Srbiju i njenog predsednika.

Tako su posle jedne od najava o kupovini modernog naoružanja, Hrvati pisali da smo počeli sa nabavkom da bi vratili Kosovo, da zemlje u okruženju sa zebnjom gledaju naše poteze, kao i da unosimo nestabilnost u region. 

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže da Srbija kupuje naoružanje, kao vojno neutralna zemlja, da bi odvaraćali bilo koga ko hoće da nas napadne. 

Foto: youtube.com/ Sputnjik Srbija

Stevica Deđanski, politički analitičar

- Gledajući šta rade okolne zemlje nama je bitno da budemo jači, ne da bi napali, već da bi se branili. Strane zemlje, kao sad Hrvatska, kritikuju svako naše jačanje vojske. Pokušavaju da nas sustignu, ali ne mogu, i otuda ta nervoza. Dok god smo mi jači, a oni slabiji, rata neće biti na ovim prostorima - poručio je Deđanski.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading