SASTANAK U OHRIDU, DETALJI PROTOKOLA: Sve počinje u subotu u 10.30!

Autor:

Vesti

17.03.2023

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ističe se da će sastanak biti usredsređen na finalizaciju Aneksa o primeni Sporazuma EU o putu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine.

SASTANAK U OHRIDU, DETALJI PROTOKOLA: Sve počinje u subotu u 10.30!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Sastanak na visokom nivou Dijaloga Beograda i Prištine, koji će se održati sutra u Ohridu počeće u 10 časova, saopštila je pres služba Evropske unije.

Sastanak, koji je sazvao visoki predstavnik EU Žozep Borelj i na kome su učešće potvrdili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini, odvijaće se uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Republika

Foto: Tanjug/Z.Žestić

Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić

Kako se navodi, prvo će se održati odvojeni bilateralni sastanci sa Vučićem i Aljbinom Kurtijem, jedan za drugim, koji će početi u 10 i 30 sati, nakon čega će uslediti zajednički trilateralni sastanak.

Ističe se da će sastanak biti usredsređen na finalizaciju Aneksa o primeni Sporazuma EU o putu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine. Na kraju sastanka predviđena je izjava Borelja za medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading