SAVO PAĆOTI DOBIO NOGU U DU*E OD HILA!

Autor:

Vesti

03.03.2023

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savo Manojlović, u narodu poznatiji kao Savo "Paćoti" ponovo je našao je našao razlog da protestuje, ali ga je američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil postavio na pravo mesto.

SAVO PAĆOTI DOBIO NOGU U DU*E OD HILA!

Foto: Tanjug/N. Raus, M. MILIVOJEVIĆ

Sa donacijama koje već duže vreme skuplja, uspeo je da prizove desetak svojih pristalica i da sa njima krene u pohod.

Uz svu finansijsku pomoć i podršku medija naklonjenih opoziciji, Savo "Paćoti" stigao je samo do zgrade američke ambasade u Beogradu. Preciznije do prilaza zgradi, gde mu je domaćin, Kristofer Hil priredio iznenađenje.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

 

Naime, posle Hilove izjave da Srbija treba da koristi bogatstvo koje ima, pre svega litijum, Manojlović je krenuo u protest.

Pod starim izgovorom borca za ekologiju i čist vazduh, Savo "Paćoti" je došao do zgrade ambasade, a poneo je i posluženje - američke hamburgere, pomfrit, koka kolu.

Na stolu sa hranom poseban detalj je bila kapa u bojama američke zastave. 

Međutim, ni to mu nije pomoglo da privoli Hila da prmeni mišljenje o litijumu.

- Pitanje litijuma vezano je za pitanje električnih automobila. U tom kontestu sam govrio da Srbiji treba više električnih vozila - rekao je Hil osvrćući se na svoju nedavnu izjavu, o kojoj je Republika već pisala, sa "Rio tinto nije tek obični rudarski projekat". 

Republika

Foto: Profimedia

 

Usledila je i ključna opaska američkog ambasadora da će Srbija sama odlučivati o svojoj budućnosti.

- Drugi princip je da budem iskren. Dozvolite mi da budem iskren sa Vama, kao što sam bio i sa Glasom Šumadije. Želim da budem jasan - kako Srbi odlučuju o svojoj ekonomiji, pravcu razvoja i koje će sirovine koristiti, to je stvar Srbije. Ništa što bilo koji strani diplomata kaže neće to promeniti. Znam da ima drugačijih mišljenja, ali to je vaša stvar, ne moja - poručio je Hil.

Hil je potom prožio ruku Manojlović i uz osmeh mu rekao:

- Izvinte, sada moram na sastanak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Milica

03.03.2023 15:15

Pa nije to novinarstvo dragi republikanci. Objavite sta je Savo rekao ambasadoru a ne samo parafraziranje sta je Hil rekao. Nije u redu rodjaci Osim toga Savo je srbin i patriota koji voli Srbiju sigurna sam vise id ambasadora koji je ovde u prolazu. Pozdrav

sasa

03.03.2023 18:14

@Milica - Ovo djubre britansko treba sto pre proterati iz Srbije