S MEDIJSKIM TAJKUNOM UDARA NA NACIONALNOG OPERATERA: BODIROGA POMOGAO ŠOLAKU DA DOBIJE PRENOSE EVROLIGE

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek elitnog takmičenj.a iskoristio uticaj da nanese štetu "Telekomu", otkrivaju izvori Srpskog telegrafa

S MEDIJSKIM TAJKUNOM UDARA NA NACIONALNOG OPERATERA: BODIROGA POMOGAO ŠOLAKU DA DOBIJE PRENOSE EVROLIGE

Foto: Starsport, Promo, Printscreen

"Junajted medija" i Evroliga potpisali su novi petogodišnji ugovor za prenos utakmica na kanalima Sport kluba, a pomoć da baš medijska kuća u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka dobije pravo da prenosi mečeve prestižnih evropskih takmičenja u košarci pružio je Dejan Bodiroga, od septembra prošle godine predsednik i direktor EL, koji je poznat kao veliki opozicionar.

ZAMALO KANDIDAT

Ova košarkaška sezona je jedna od najvažnijih jer prvi put u istoriji naša država ima dva klupska predstavnika Crvenu zvezdu i Partizan, što će nesumnjivo podići gledanost onoga ko prenosi mečeve. Kako navodi izvor našeg lista, Dragan Šolak je zagrmeo da moraju da dobiju taj ugovor pošto su izvisili za prenos utakmica prestižne engleske Premijer lige, koja se od leta prošle godine emituje na Arena sport kanalima nacionalnog kablovskog operatera "Telekom".

Podsetimo, Bodiroga je spominjan kao mogući protivkandidat Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima, ali je na kraju ipak isturen Zdravko Ponoš, koji se baš i nije proslavio osvojivši svega 18,4 odsto glasova. Posebno je SSP Dragana Đilasa smatrao da bi Bodiroga bio atraktivniji protivkandidat zbog prepoznatljivosti, kako kod nas tako i u svetu. Bodiroga je takođe i prijatelj s čuvenim opozicionim vladikom Grigorijem. Stoga i ne treba da čudi da je kao prvi čovek Evrolige naginjao ka tome da se utakmice i narednih pet godina prenose na kanalu "Junajted medije", kaže izvor Srpskog telegrafa.

BEZ KOMENTARA

- Nije on lično naredio da ne bi kompromitovao sebe. Ali je suflirao da oni već 17 godina prenose mečeve Evrolige i da je jedino logično da se to nastavi, da oni to dobro rade i što bi sada menjali medijskog partnera. Prosto se videlo da lobira za njih, a znajući da je on žešća opozicija, da je dobar s Đilasom, da su čak razmišljali da on izađe na crtu Vučiću i kandiduje se za predsedničke izbore, sve mi je bilo jasno - navodi naš sagovornik.
Gledanost sportskih kanala "Junajted medije" je značajno opala nakon što su izgubili prava prenosa engleske lige, pa je Šolak direktno okrenuo Bodirogu i zatražio pomoć da njegova kompanija ponovo dobije ugovor, ističe naš sagovornik. 

Dejan Bodiroga nije odgovorio na naša pitanja ovim povodom.

Ponošev savetnik

Mada je više puta rekao da se ne meša u politiku, drugi to demantuju. Tako je Zdravko Ponoš, koji je nakon debakla na aprilskim izborima osnovao pokret Srce, naveo da se savetuje upravo s Bodirogom i vladikom Grigorijem.

- S njima se redovno savetujem i pomažu mi. Mi razgovaramo o tome u kom pravcu bi Srbija trebalo da ide i gde će se naći za 20 godina - rekao je Ponoš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Srki

01.03.2023 20:53

Što li jedete onu stvar

Milan

01.03.2023 20:54

Bravo Bodiroga majstor si bio i ostao.Ne volim ni tajkuna sli ovi drzavni lopovi su mislili jos nasih para da uludo potrose,bagra jedna