ŠOLAKOVO TRIPLO GOLO! Raspad imperije: TAJKUN REĐA PORAZE NA SVIM FRONTOVIMA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Junajted medija" grca u dugovima, Sautempton poslednji u Premijer ligi, a kupovina FK Levski propala.

ŠOLAKOVO TRIPLO GOLO! Raspad imperije: TAJKUN REĐA PORAZE NA SVIM FRONTOVIMA!

Foto: Profimedia

Gde god pogledaš, sve se raspada...

Ovako bi, u ovom trenutku, izgledao presek stanja u poslovno-medijsko-sportskoj imperiji Dragana Šolaka. Tajkun, naime, trpi poraz za porazom na svim frontovima.

Krenućemo obrnutim redom, od sporta ka biznisu, uz konstataciju da Šolak, što bi narod rekao, sada žanje onako kako je sejao.

1. FENJERAŠI S OSTRVA

Fudbalski klub Sautempton, koji je Šolak svojevremeno slavodobitno preuzeo, sa sve šepurenjem na tribinama, prikovan je za dno Premijer lige, sa malo šanse da izbori opstanak.

Tračak nade dala im je pobeda protiv Čelsija u poslednjem kolu, međutim, konkurenti iznad crte su prilično odmakli i bes i razočaranje navijača su evidentni.

2. PROPALI PREGOVORI

Pre samo nekoliko dana izgledalo je da je gotova stvar da Šolak preuzme (kupi) Levski iz Sofije, jedan od najtrofejnijih fudbalskih klubova u Bugarskoj. Plan je, međutim, pukao kao mehur od sapunice.

- Zbog velikog interesovanja javnosti želim da objavim informaciju da su se pregovori oko preuzimanja kluba završili neuspehom. Uložili smo ozbiljan napor i uložili svu našu sportsku ekspertizu da bismo iz osnove restrukturirali dugove Levskog i razvili stabilan biznis model kojim bismo osigurali siguran uspeh kluba. Nažalost, nismo uspeli - poručio je Šolak u saopštenju.

3. CARSTVO SE RASPADA

Imperija Dragana Šolaka raspada se kao kula od karata, a najnoviji podaci najpoznatijih svetskih bonitetskih kuća pokazuju da se obaveze njegove "Junajted grupe" mere milijardama dolara i evra. Precizno: Šolakova kompanija na ime bondova (engleski naziv za obveznice), sa rokom dospeća od 1. jula ove godine do 2030, mora da isplati čak 5,458 milijardi američki dolara, što je oko pet milijardi evra. O tome je početkom ovog meseca opširno pisao naš list.

Kako su objavili mediji u regionu, dodatni problem za tajkuna jeste to što su za te obaveze garancija (zalog) sve firme koje posluju u okviru "Junajted grupe".

Brojka

5,4 MILIJARDE DOLARA OBAVEZE "JUNAJTED GRUPE" PO OSNOVU OBVEZNICA

Dan žalosti na TV Nova i N1 zbog otpriznavanja Kosova

Nije lako poverovati, ali nekima u Srbiji teško padaju povlačenja priznanja lažne države Kosovo. Tako je na Šolakovoj televiziji Nova gostovao Željko Veljković, novinar druge tajkunove televizije N1. Voditeljka Mia Bjelogrlić ga je upitala: "Zašto je sada bitno što je jedna zemlja otpriznala Kosovo? Zbog čega se nastavlja politika otpriznanja", a on je ovako odgovorio:

- Ne znam za koga je to dobra vest! Hoće li nekom na Kosovu i u Srbiji biti bolje? Neće! To je samo provokacija za Prištinu i zapadne partnere!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading