NIJE ŠTO SU SE OBRUKALI, NEGO ŠTO SU SE VADILI! Suludo objašnjenje Danasa: RUSI SU KRIVI ZA SLUČAJ "SMIT"!

Autor:

Vesti

06.02.2023

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Danas pomerio je granice "novinarstva".

NIJE ŠTO SU SE OBRUKALI, NEGO ŠTO SU SE VADILI! Suludo objašnjenje Danasa: RUSI SU KRIVI ZA SLUČAJ "SMIT"!

Foto: Printscreen/www.danas.rs, Shutterstock

Posto nemaju više argumenata protiv predsednika Aleksandra Vučića, Šolakovi propagandisti iz Danasa otišli su korak dalje i objavili intervju sa izmišljenim čovekom.

Koliko su profesionalni govori da to ne bi ni primetili da izvesni tviteraš Mirko Radoš nije posumnjao da je reč o imaginarnom liku, počeo da istražuje i potvrdio svoje sumnje.

Naime, intervju su uradili sa izvesnim Danielom Smitom, navodnim britanskim stručnjakom za međunarodne odnose i bezbednost sa fokusom na zemlje zapadnog Balkana u kome on navodi kako Vučić mora da shvati da priznanje nezavisnosti Kosova nije stvar kompromisa, već priznanje realnosti.

RUSI SU KRIVI

Šta je još rekao ovaj "stručnjak" ako niste pročitali u prva tri dana koliko se tekst nalazio na sajtu, više i ne možete da saznate, jer je Danas shvatajući sramotu (ali i kako drugačije) obrisao intervju, a klikom na tu stranicu otvara se "izvinjenje čitaocima" koje je sve samo ne to, i navode otprilike kako su za sve krivi Rusi.

- Ceo slučaj "Daniel Smit" je udžbenički primer kako funkcioniše ruska, a preko nje i srpska propaganda. Rusija, kao što je poznato, ima svoje anti-ruske naloge na mrežama a čiji je krajni cilj da diksredituju ljude i organizacije koji odudaraju od zvaničnog narativa. Taktike savladavanja informacionog prostora koje je SSSR koristila u doba Hladnog rata, pa potom i Rusija, razvili su do maksimuma. Srbija samo prepisuje. Naravno, da bi se prilagodili savremenom dobu umetnuli su nove metode i tehnologije - stoji u izvinjenju koje potpisuje novinarka Ivana Šundić Mihovilović koja je objavila i originalni tekst.

CILJ NE BIRA SREDSTVO

I redakcija portala Danas priznala je očiglednu grešku i pokušala da spase što se spasti može.

- Nakon što su nam brojni čitaoci ukazali da je reč o osobi koja se lažno predstavlja na društvenoj mreži Tviter i nakon naknadne provere, odlučili smo da povučemo intervju sa našeg portala - navodi Danas.

 

 

Republika

Foto: youtube.com/Novo jutro

Nebojša Krstić: Moraju nekako da se snađu

Komentarišući ceo slučaj, marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže za Republiku da razume Danas jer treba ispuniti nedeljnu kvotu antivučićizma, a to nije lako.

Kada ponestane baraba koje Danasom brišu svoju prljavu biografiju, lažnih patriota, profesionalnih Srba, Violinih vladika, bivših predsednika u regresiji, komunista bajkera i Kurtijevih trotinetista, moraju nekako da se snađu i da krenu da objavljuju intervjue sa lažnim Tviter profilima koji im deluju "stranski" - ističe Krstić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Željko

07.02.2023 15:26

Da niste vi novinari to razglasili niko ne bi ni znao. Jer niko ne čita "Danas".