BEŽANIJA! Novinarke Marija Antić i Jelena Sotirović dale otkaz na N1: Raspada se Šolakova televizija!

Autor:

Vesti

30.01.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medijski biznis Junajted grupe u Srbiji nalazi se na ivici propasti, a odlasci Marije Antić i Jelene Sotirović potvrda su beznađa koje tamo vlada.

BEŽANIJA! Novinarke Marija Antić i Jelena Sotirović dale otkaz na N1:  Raspada se Šolakova televizija!

Foto: Printskrin/Youtube/N1

Uskoro će kod Dragana Šolaka ostati da rade samo oni koji nemaju gde da odu! 

Minja Miletić, Jugoslav Ćosić, Jelena Zorić, Milan Šarić… dugačak je spisak novinarskih zvezda koje su u prethodnom periodu dale otkaz na TV N1, nezadovoljni zbog stanja u toj medijskoj kući, manjka profesionalizma i objektivnosti i brutalnih pritisaka bahatog gazde Šolaka na uređivačku politiku.  

Kako ekskluzivno saznajemo, ovih dana su sa N1 odlučile da odu još dve novinarke među najvažnijima u toj televiziji - Marija Antić i Jelena Sotirović! 

Marija Antić, urednica i popularna voditeljka jutarnjeg programa, i Jelena Sotirović, producent i voditeljka, bile su u redakciji N1 od njenog osnivanja 2014. godine.  

Posle više od osam godina odlučile su da odu zbog istih razloga kao i njihove nekadašnje kolege: stanje na Šolakovoj televiziji postalo je nepodnošljivo, uređivačka politika je potpuno u službi političkih i poslovnih interesa vlasnika iz Junajted grupe, slobodno novinarstvo, kojim se N1 toliko diči, zapravo ne postoji ni u tragovima. “Veži konja gde ti gazda Šolak kaže”, na to se sveo rad u ovoj lažno nezavisnoj televiziji.  

Isto kao nešto ranije Miletićka, Zorićka, Ćosić, Šarić, ali i dopisnica iz Vojvodine Vanja Kovačev i meteorolog Milena Lazarević, došlo je vreme kada Marija Antić i Jelena Sotirović tu presiju više nisu mogle da trpe!  

S tim što je sada stanje na N1 čak lošije nego što je bilo pre godinu ili dve - gledanost im je još manja, a finansijski problemi još veći. Nekada su delom bili finansirani novcem koji je zarađivala TV Sport klub, ali otkad su engleska Premijer liga i utakmice fudbalske reprezentacije Srbije počeli da se emituju na Telekomovim kanalima Arena Sport prihodi Šolakove sportske televizije svedeni su na minimum.  

Zapravo, celokupan medijski biznis Dragana Šolaka i Junajted grupe u Srbiji nalazi se na ivici propasti, a odlasci Marije Antić i Jelene Sotirović sa N1 potvrda su beznađa koje tamo vlada. 
 

Miletić: Da mi je bilo dobro, ne bih otišla  


Minja Miletić, direktorka programa i novinarska zvezda televizije Euronjuz Srbija, govorila je za portal Cenzolovka o tome zašto je svojevremeno dala otkaz na Šolakovoj televiziji. 

- Da mi je bilo mnogo dobro na N1 sigurno ne bih otišla odatle. Niko nije od dobrog pobegao. Zasitila sam se jutarnjeg programa, ali i drugih stvari poput toga da stalno iste goste vrtim u krug. Takođe, atmosfera tamo nije takva kakvom je predstavljaju… Možda menadžment na N1 nije primetio da treba nešto drugo da radim, a možda nisam više htela više da budem sigurna kuća za opoziciju. Sigurno da neće meni tviter zajednica da određuje gde ću da radim, s kim ću da se družim i ko su moje kolege - ispričala je Minja Miletić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading