TUŽNO I SMEŠNO! Novo lice u kampanji protiv države i Telekoma Srbija: Miroslav Aleksić - Šolakov novi saradnik!

Autor:

Vesti

29.11.2022

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Aleksić u poslednje vreme ne silazi sa programa N1 i Nove pljujući po poslovnoj konkurenciji Junajted grupe čak i u Briselu .

TUŽNO I SMEŠNO! Novo lice u kampanji protiv države i Telekoma Srbija: Miroslav Aleksić - Šolakov novi saradnik!

Foto: Printscreen/Twitter/LaziDetektor, Promo

Miroslav Aleksić, Dragan Šolak

Dragan Šolak je angažovao novog saradnika i njegovo ime je Miroslav Aleksić!  

Potpredsednik opozicione Narodne stranke postao je najgrlatiji kada iz sve snage treba opljunuti državu Srbiju i čak tržišnu konkurenciju kompanije Junajted grupa, pre svih naš Telekom Srbija, a zauzvrat dobija udarni prostor na lažnim nezavisnim, a zapravo Šolakovim tajkunskim, medijima Nova S i N1. 

Šolak i Junajted grupa, i pored silnih miliona koje su stekli pljačkajući državu i građane Srbije, očito nisu u prilici baš da biraju ko će da im služi i ko će u njihovo ime da napada Telekom.  

Aleksić je narodni poslanik poznat po tome da se predstavlja kao pripadnik “elite”, a srednju tehničku školu u Trsteniku je završio sa dvojkama iz matematike, srpskog i elektronike i trojkom iz vladanja, pa je čak u trećem razredu pao na popravni! Takođe, fakultet je završio sa pune 32 godine života, a master studije sa 36, i to na jednom od onih famoznih privatnih fakulteta gde se diplome dele šakom i kapom.  

Ovakav “stručnjak” daje sebi za pravo da “analizira” poslovanje Telekoma Srbija, najuspešnije kompanije u svojoj branši u Jugoistočnoj Evropi sa prihodom od 1,5 milijarde evra, čije su kvalitete prepoznali vodeći svetski brendovi kao što su Vodafon, Amazon, Dizni, Blumberg, kao i investiciona banka EU!  

Ovakav Aleksić u poslednje vreme ne silazi sa programa N1 i Nove pljujući po državi Srbiji i Telekomu, držeći im lekcije iz politike, biznisa, etike. Čak je ovih dana prozivao Telekom u razgovoru sa poslanicima Evropskog parlamenta, među kojima su najveći neprijatelji Srbije kao Viola fon Kramon i Tonino Picula. 

A pored toga što ne zna ništa o materiji kojom se kao Šolakov najnoviji saradnik bavi, ko je još Miroslav Aleksić?  

U politiku je ušao davne 2004. u rodnom Trsteniku, gde mu je šef bio socijalista Radovan Raka Radović. Ubrzo se povezao sa tadašnjim ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem, pa je prešao u G17 čim je Radović izgubio na lokalnim izborima, a zatim i u URS, takođe Dinkićevo političko čedo. Zauzvrat je dobio mesta u upravnim odborima državnih preduzeća, između ostalog Nacionalnog parka Kopaonik.  

Foto: ST/N. MANDIĆ

Miroslav Aleksić

Kada je Dinkić pao sa vlasti, Aleksić je osnovao svoju stranku, a u Trsteniku je napravio koaliciju sa SNS i SPS. Naprednjaci i socijalisti su ga se ubrzo odrekli, kada su videli ko je i kakav je, ali je ovaj opet našao način da politički preživi - na izbore 2016. izašao je kao poslanički kandidat na listi Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka! Nekako su prešli cenzus, Aleksić je ušao u republički parlament, a već godinu dana kasnije je opet, po ko zna koji put, “preleteo”, i to kod Vuka Jeremića!   

Aleksić je Jeremiću prodao i svoj poslanički mandat i svoju političku partiju, Narodnu stranku, a zauzvrat je, pored ostalog, dobio funkciju zamenika predsednika i priliku da se u javnosti reklamira kao nekakvo novo lice u politici (!!).  

Odatle do najnovijeg stupanja u službu političkih i poslovnih interesa tajkunskog milijardera Šolaka mali je korak. 

Pitanje je u kojoj je meri državljanin Malte sa stalnim prebivalištem na Ženevskom jezeru Dragan Šolak upućen u “lik i delo” najnovijeg člana svog kružoka Miroslava Aleksića. Da neko sa ovakvom biografijom pljuje Telekom zaista je ispod svakog nivoa. A, ko zna, možda takav Šolaku i treba. Možda takvog i zaslužuje. 

Svako im je dobar samo da je protiv Srbije 

Lažni nezavisni, a zapravo Šolakovi tajkunski, mediji Nova S i N1 spremni su da podrže bukvalno bilo koga ko je protiv države Srbije, tu za njih ne postoje bilo kakvi principi i standardi. Kada država i predsednik Aleksandar Vučić ne postignu neki dogovor u dijalogu sa Prištinom, napadaće ih zašto nisu.

Kada se dođe do dogovora, napadaće ih zašto jesu. Kada se ne uvode sankcije Rusiji, iz sve snage će da pljuju. Kada se podrži Ukrajina, to će ili da ignorišu ili da izokrenu. Svakog dana će da prave dramu oko ekonomskih problema Srbije, a u isto vreme će da vode kampanje protiv investitora i jednu dobru reč neće reći za povećanje plata i penzija i izgradnju puteva. Navodni veliki zagovornici modernizacije Srbije najglasniji su u kampanji protiv litijuma. I tako dalje. To što je navodni borac protiv nezavisnosti Kosova Miroslav Aleksić uz velikog lobistu za nezavisno Kosovo Violu fon Kramon postao najveća politička zvezda Nove S i N1 samim tim je potpuno logično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Hajka

29.11.2022 14:55

Protiv Aleksica,otkrio je vase maleverzacije u vrhu,kradete m nema vam kraja i rasprodaste celu drzavu. A na funkcijama,u provinciji su vam sve nepismeni ibahati ljudi.