MINISTAR GAŠIĆ SE SASTAO SA IVANOM DEMERDŽIEVIM: U fokusu suzbijanje krijumčarenja migranata, jača saradnja dveju zemalja

Autor:

Vesti

28.02.2023

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naglašena je potreba za uspostavljanjem efikasnijih mera protiv krijumčara migranata i iregularnih migracija u celini.

MINISTAR GAŠIĆ SE SASTAO SA IVANOM DEMERDŽIEVIM: U fokusu suzbijanje krijumčarenja migranata, jača saradnja dveju zemalja

Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas na Graničnom prelazu Kalotina u Bugarskoj sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova te zemlje, Ivanom Demerdžievim sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dveju policija posebno u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja migranata.

U tom kontekstu je naglašena potreba za uspostavljanjem efikasnijih mera protiv krijumčara migranata i iregularnih migracija u celini, posebno što ilegalni migranti u Srbiju najvećim delom dolaze iz pravca Bugarske. 

- Srbija je spremna da pojača nadzor granice i radi na intenziviranju zajedničke operativne saradnje sa Bugarskom u borbi protiv krijumčarskih grupa koje organizovano prevoze migrante preko naših teritorija - poručio je ministar Gašić bugarskom kolegi. 

Ministar Demerdžiev istakao je da je Bugarska svesna problema iregularnih migracija i naglasio da Srbiju vide kao pouzdanog partnera u odlučnom suprotstavljanju krijumčarima. 

Ministri su razgovarali i o strateškim rešenjima za jačanje kapaciteta na graničnim prelazima koji za cilj imaju poboljšanje prekograničnog saobraćaja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading