BARKLI ŽESTOKO UDARIO PO NBA ZVEZDAMA: Kao da rade u fabrici čelika, a ne da zarađuju milone

Autor:

Sport

28.02.2023

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA legenda oplela je po košarkašima koji zarađuju po 30, 40, 50 miliona dolara, a ne žele da igraju svaku utakmicu.

BARKLI ŽESTOKO UDARIO PO NBA ZVEZDAMA: Kao da rade u fabrici čelika, a ne da zarađuju milone

Foto: Tanjug/AP

Čarls Barkli

Bivši NBA košarkaš Čarls Barkli pričao je o popularnom trendu odmaranja igrača, a posebno najvećih zvezda.

U pitanju je trend "load management" koji je poslednjih godina sve češći, kada se govori o NBA ligi, tako da u ekipama često odsustvuju njihovi najbitniji igrači kada su na dužoj turneji ili igraju dva meča u dva dana i tome slično. 

- Mislim da se navijači ne ljute ako zarađujete 30, 40, 50 miliona dolara i igrate svaku noć. Međutim, ne možete zarađivati 30, 40, 50 milona dolara i onda propuštati utakmice. To pokazuje manjak poštovanja prema igri i prema navijačima, koji plaćaju svojim teško zarađenim novcem da bi vas gledali - rekao je Barkli u razgovoru sa Stivenom Ej. Smitom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Čarls Barkli

Barkli kaže da deo krivice mora snosi i glavni komesar Adam Silver, jer su čelnici lige preterali u rasterećivanju igrača.

- Ono što je još luđe je to što ćemo nakon novog ugovora o TV pravima imati igrače koji će zarađivati 70 ili 80 miliona godišnje! Navijači će onda reći: ''Čekajte malo, zarađujete 70 miliona i ne možete igrati košarku tri ili četiri dana nedeljno?''. Imaju privatne letove i najbolje lekarske ekipe ikad. Nije da radimo u fabrici čelika. Ljudi rade u fabrikama i poprilično sam siguran da su i oni umorni, ali idu na posao svaki dan - zaključio je Barkli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading