NIKADA NIKO SRBIJU NIJE OBRUKAO I NANEO VIŠE ŠTETE KAD JE REČ O KOSOVU NEGO ŠTO JE TO JEREMIĆ: Vesić progovorio o korupcijskoj aferi (VIDEO)

Autor:

Vesti

24.02.2023

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić odbrusio je večeras tokom sednice Parlamenta lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću, razotkrivši udeo koji je bivši ministar spoljnjih poslova imao u samoproglašenju nezavisnosti Kosova.

NIKADA NIKO SRBIJU NIJE OBRUKAO I NANEO VIŠE ŠTETE KAD JE REČ O KOSOVU NEGO ŠTO JE TO JEREMIĆ: Vesić progovorio o korupcijskoj aferi (VIDEO)

Foto: Printskrin/Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture

Goran Vesić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić tokom sednice Parlamenta progovorio je o korpucijskoj aferi otkrivajući šta se dešavalo tokom 2010. godine.

- Mislim da se ovde olako koristi reč izdaja i olako pojedini poslanici sebi dozvoljavaju da optužuju nekoga za izdaju i ako već se traži da u ovom domu se jedni prema drugima odnosimo sa poštovanjem, onda te kvalifikacije ostavimo za one koji su nadležni - počeo je Vesić i dodao:

- Ja neću da koristim reč izdaja, zato što ja ne mogu da kažem da je neko nekoga izdao, ali ću koristiti reč glupost, a najveća državna glupost se dogodila u našoj zemlji 2010. godine 22. jula kada je međunarodni sud pravde, na zahtev tadašnje Vlade Srbije, na predlog tadašnjeg ministra inostranih poslova Vuka Jeremića udario pečat na samoproglašenu kosovsku nezavisnost.

Ministar je naveo kako je to bila najveća državna glupost koja se dogodila, glupost tolikih razmera da su je raširenih ruku dočekali i albanski mediji.

- Ja ne znam kako okarakterisati čoveka koji podnese tužbu Međunarodnom sudu pravde, veću u kome sedi 14 sudija od kojih je 10 iz zemalja koje su priznale samoproglašenu nezavisnost, osim kao glupost. To je najveća državna glupsot koja se dogodila, a za tu glupost gospodin Jeremić je dobio naslovnu stranu u albanskim medijima, na srpskom, verovatno jedini put kad su pisali na srpskom, na kojoj je pisalo - Hvala Vuče - naveo je Vesić i dodao:

- Niko više nije uradio da se potvrdi taj njihov samoproglašeni čin, od tadašnjeg ministra spoljnjih poslova Srbije i to je glupost.

MEĐUNARODNA KORUPCIJA

Vesić je tada objasnio da je Jeremić učestvovao u međunarodnoj korupciji.

- A sada pričamo o nečemu drugom, kada pričamo o tome, o korupciji, takođe se olako upotrebljava ova reč. Postoji jedan političar u Srbiji za kojeg je dokazano da je učestvovao u međunarodnoj korpuciji, to je opet Vuk Jeremić, biovši ministar spoljnjih poslova Srbije - objasnio je ministar i dodao:

- Pred dolazak na ovu skupštinu skinuo sam sa američkog sajta poziv koji čovek iam da dođe na svedočenje, gde se pozivaju na suđenje Patriku Hol, njegovom partneru, koji je bio bivši direktor kompanije Čajna enerdži, koji je osuđen na tri godine zatvora u SAD zbog korupcije, pa nisu to sudije za koje vi tvrdite ovde da su pod nekim uticajem korupcije, možda i jesu, ali pod uticajem ove vlade siguno nisu, pa su osudili partnera Vuka Jeremića na na tri godine zatvora.

Foto: ATAImages

Vuk Jeremić

Kako ističe ministar, lider Narodne stranke je pozvan da svedoči:

- Sada je Džejms Kormer, predsedavajući Odbora predstavničkog doma za nadzor Vlade uputio ovaj poziv gospodinu Vuku Jeremiću da se javi da svedoči o novim korpucijama u kojima je očigledno učestvovao. O korupciji priča čovek koji je obrukao Srbiju, koji je koristio mesto predsedavajuće skupštine UN koje nikada niko nije tako koristio da bi pravio pare i da bi bio umešan u svetsku korupciju, to se nije dogodilo ni sa jednim predsedavajućim, osim sa Vukom Jeremićem. Onim istim Vukom Jeremićem koji je sedeo ovde u klupama i glasao za budžet Vlade Aleksandra Vučića, ne bi li dobio podršku da se kandiduje za Generalnog sekretara, jer je kod njega sve u novcu.

Vesić se osvrnuo i na to koliko je teško uručiti sudski poziv Jeremiću.

- Prema tome, o korupciji pričaju ljudi iz stranke, koju vodi čovek za koga je dokazano da je učestvovao u Međunarodnoj korupciji, koga kao da je Osama Bin Laden, potražuje Američki kongres, oni pričaju o tome, kao što ovde pričaju poslanici za koje je dokazano da su osuđeni za korupciju, jer valdja postoje neki sudovi i oni treba da donose odluke da li je neko za nešto kriv ili ne. Da ne govorimo o tome da pojedini poslanicima ovde služi da bi se krili od suda, jer ima i toga, ima i onih koji izbegavaju, sede svaki dan u Skupštini, ali sud ne može da im uruči poziv kad nekoga okleveću, ne nas, koji smo ovde ministri ili druge poslanike, jer to je, deo političke borbe, nego neke druge ljude koje kleveću. Kad ih neko tuži, beže od suda, ne zna se gde je Narodna skupština, ne zna se gde je Trg Nikole Pašića, ne može poziv da im se uruči - naveo je ministar i dodao:

- Nikada niko Srbiju nije obrukao, kao što je obrukao tadašnji ministar spoljnjih polsova i niko nije napravio više štete Srbiji kad se radi o KiM, kao što je to napravio bivši ministar spoljnjih poslova i ja neću reći da je to izdaja, ali je to glupost nag glupostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading