ZORANA MIHAJLOVIĆ: Svom snagom protiv Rusije, ako ne uvedemo sankcije "ostaćemo tamo negde daleko"!

Autor:

Vesti

24.02.2023

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

bivša ministarka u Vladi Srbije oglasila se povodom godišnjice rata u Ukrajini.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Svom snagom protiv Rusije, ako ne uvedemo sankcije "ostaćemo tamo negde daleko"!

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs

Zorana Mihajlović, bivša ministarka rudarstva i energetike, izrazila je na Instagramu da želi da Srbija uvede sankcije Rusiji, te da će Srbija, ako ih ne uvede, ostati "tamo negde daleko".

- Tužno je da mladost i jedne i druge države gine, za šta nema ni jednog smislenog objašnjenja. Nikada narod nije kriv, već oni koji uspeju da dođu na pozicije da odlučuju i vode državu - napisala je Mihajlović na Instagramu.

 

 

Dodala je da je Srbija kao mala država, koja je u ratovima, od Prvog svetskog, Drugog, pa do građanskih ratova vođenih od strane crveno-crnih koalicija Miloševića i Šešelja, patila i gubila, i zavijana u crno.

- Nije danas Srbija priterana ni uz kakve zidove. Nama jeste mesto u Evropi i na Zapadu i Srbija jeste u Evropi, a kad su osvajački ratovi kao što je napad Rusije na Ukrajinu, onda nema nesvrstanosti - rekla je Mihajlović.

Ona je navela da smo “dosta bili negde daleko, budućnost nameće druge okvire, umrežavanje, nove tehnologije, digitalizaicju, nameće nove profesije, zelene tranzicije”.

- A ako budemo bežali od toga, kao i od osude osvajačkog rata, zverstava i stava o uvođenju sankcija ostaćemo opet tamo negde daleko gde nam nije mesto - napisala je Mihajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rade

24.02.2023 13:39

Čuj ovu