AIRBNB NAM UVEO SANKCIJE?! Opšta pometnja nastala oko rezervacije smeštaja: "Sistem automatski blokira SRBIJU I RUSIJU"!?

Autor:

Vesti

20.12.2022

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasili su se i iz popularne platforme za bukiranje smeštaja.

AIRBNB NAM UVEO SANKCIJE?! Opšta pometnja nastala oko rezervacije smeštaja: "Sistem automatski blokira SRBIJU I RUSIJU"!?

Foto: shutterstock

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila informacija da je popularna platforma za oglašavanje smeštaja i nekretnina AirBnb uvela sankcije našoj zemlji, rešili smo da ovo i proverimo. 

Naime, navodno se jedan srpski državljanin našao u nezgodnoj situaciji, jer nije mogao da rezerviše smeštaj, a iz njihovog Centra za podršku usledila je šokantna poruka. 

Hvala vam što ste čekali i izvinjavam se zbog ove neprijatnosti. Nakon provere, naš sistem je otkrio da se vaš način plaćanja nalazi u zemlji koja je trenutno pod sankcijama. Moraćete da promenite način plaćanja ako želite da izvršite ovu rezervaciju - navodno je odgovor koji je dobio od Centra za podršku Air Bnb.

Nakon što je pitao na koje se to tačno zemlje odnosi i kakve tačno sankcije, navodno je stigao još jedan odgovor:

- Ako sistem detektuje (plaćanje) iz Srbije i Rusije, automatski blokira - navodi se.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter

Airbnb uveo sankcije Srbiji?

AirBnb kaže: Samo za Rusiju i Belorusiju!

Nakon ove informacije, stupili smo u kontakt sa AirBnb koji su, pre svega izrazili volju, da konkretan slučaj reše. Ipak, kažu, sancije važe samo za Rusiju i Belorusiju.

Nažalost, nismo u mogućnosti da ispitamo konkretan slučaj korisnika koji ste spomenuli bez informacija o nalogu. Međutim, mogu da pojasnim da Airbnb ne postavlja nikakva ograničenja, niti sankcije na metode plaćanja iz Srbije. Poštujemo sankcije koje utiču na finansijske institucije u Rusiji i Belorusiji - ističu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ruska zastava

Sankcije Rusiji istaknute i na sajtu

Zabrana plaćanja iz Rusije istaknuta je i na njihovoj platformi. 

Zbog nedavnih propisa, Airbnb više ne može da obrađuje transakcije povezane sa određenim finansijskim institucijama u Rusiji i Belorusiji. Ovo je stalna situacija i mi ćemo dati dalje smernice kako dobijemo više informacija.

Dalje navode da ovo može uticati na korisnike koji nude iznajmljivanja posredstvom AirBnb-a ukoliko gosti iz ove zemlje ne budu mogli da izvrše isplatu. Navode da je u tom slučaju neophodno promeniti nalin plaćanja ili sačekati da se transakcija obradi kada sankcije budu ukinute.

Slično, gostima kojima plaćanje bude odbijeno savetuje se da promene metod plaćanja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ljupče

20.12.2022 15:13

To je cena ne znanja geografije IT stručnjaka. 90% stranaca odrednicu Serbia zamenjuju sa Sibirom, a Sibir je Rusija. Jbg... Šta reći, a nezaplakati.