PRETNJE VUČIĆU podsećaju na sve što je PRETHODILO UBISTVU Đinđića! Maja Kovačević-Tomić kaže da desničare ne treba olako shvatati!

Autor:

Vesti

17.02.2023

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnja sudija Specijalnog suda naglašava da su na protestu izrečene ozbiljne, direktne i opasne pretnje smrću, koje se nikako ne smeju olako shvatiti.

PRETNJE VUČIĆU podsećaju na sve što je PRETHODILO UBISTVU Đinđića! Maja Kovačević-Tomić kaže da desničare ne treba olako shvatati!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/www.profimedia.rs

Relativizacija pretnji smrću koje su upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na Sretenje, tokom protesta ispred Predsedništva, od strane članova ultradesničarske organizacije Narodne patrole, te njihov pokušaj državnog udara, podsećaju na sve ono što je prethodilo ubistvu premijera Zorana Đinđića 2003. godine, kaže Maja Kovačević Tomić, nekadašnja sudija Specijalnog suda i portparol istog u vreme suđenja ubicama predsednika Vlade Srbije.

- U državi u kojoj smo imali ubistvo premijera, a da ne idemo dublje od atentata na kneza Mihaila Obrenovića u Košutnjaku 1868. godine, ovakve pretnje treba shvatiti izuzetno ozbiljno. I tada, kada je Dejan Milenković Bagzi kod hale Limes presreo kamionom Đinđićevu kolonu, a policajci ga legitimisali, priveli zbog falsifikovanih registracija i pustili nakon 8 dana, pričali su: "Ma dajte, ma ovo je slučajnost, baš će jedan nepismeni muškarac sa kamioničićem da ugrozi premijera, kakav atentat"… - priča Maja Kovačević Tomić i nastavlja:

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/B92

Maja Kovačević Tomić

- A danas znamo da ih je nedaleko odatle čekao Zvezdan Jovanović sa “zoljom”, koja bi raznela sve na autoputu, ali i da je bilo još nekoliko pokušaja atentata na Đinđića. Nažalost, svi znamo kako se to tragično završilo. Isto tako pričaju i danas: "Ma ovo su neki nebitni ljudi, sa margine društva, kako će karabinom na predsednika…"? Ali isti sistem je primenjen i kod ubistva Đinđića! Drugo, mi ne znamo da li su protesti na Sretenje i taj nesrećni karabin služili samo za odvlačenje pažnje policije i javnosti, a da li je na nekom od prozora bio postavljen pravi snajper.

Ozbiljno i opasno

Ona naglašava da su na protestu izrečene ozbiljne, direktne i opasne pretnje smrću, koje se nikako ne smeju olako shvatiti.

- Sada treba da usledi detaljna provera svih bezbednosnih organa. Vidim da je MUP delovao ekspeditivno i priveo pojedince sa protesta, ali sada bi trebalo da usledi opsežna istraga ko stoji, zapravo, iza svega. Ko je dao tim budalama karabin i ubedio ih da naprave sve ovo? Važno je ispitati da li iza njih stoji čitava organizacija, da li je u pitanju zavera, jer mi ne deluje kao da su sve ovo sami smislili - navodi Kovačević Tomić.

Republika

Foto: M.M./ATAImages

Predsedništvo, protest

 

Podsetimo, u sredu uveče, na Dan državnosti Srbije, ultradesničarska organizacija “Narodne patrole”, koja se hvali svojom navodnom povezanošću sa ruskom grupom “Vagner”, organizovala je protest i potom pokušala da probije zaštitnu ogradu ispred Predsedništva.

Tada su vođe ove organizacije Damjan Knežević i Dejan Zlatanović sa bine uzvikivali da su “spremni na mnogo više od protesta”, i “ko potpiše, njega ubiše”.

Ranije istog dana, policija je privela člana ove organizacije Dejana Bobičeka, koji je krenuo na protest sa karabinom sa optikom.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Jeki

18.02.2023 23:34

Predsednik Vučić mora da ima zaštitu na najvišem nivou, kao i njegova porodica.

Jeka

18.02.2023 23:37

Pretnje Vučiću su nedopustive i ne smeju proći nekažnjeno.

Ena

18.02.2023 23:53

Svaka pretnja Vučiću treba da se kazni