DAČIĆ PRESEKAO GOVOR VUČIĆA ZBOG VAŽNE INFORMACIJE! Predsedniku je verovatno neprijatno, ali ja moram da kažem...!

Autor:

Vesti

17.02.2023

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija Srbije boravi u Minhenu na bezbednosnoj konferenciji, a tim povodom večeras se obratio srpski predsednik Aleksandar Vučić, a usred njegovog govora ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zamolio je da kaže jednu važnu informaciju.

DAČIĆ PRESEKAO GOVOR VUČIĆA ZBOG VAŽNE INFORMACIJE! Predsedniku je verovatno neprijatno, ali ja moram  da kažem...!

Foto: printscreen

Ivica Dačić, SPS

Ivica Dačić je želeo da objasni sa građanima Srbije kako su izgledali sastanci u Minhenu.

- Hteo sam da dodam, pošto je predsedniku verovatno neprijatno o tome da priča, jer sam prisustvovao ovim sastancima, pa moram da podelim. Razgovarao je sa Šolcom, Blinkenom, Makronom. Svi ti sastanci govore o tome da predsednik Vučić jasno ističe te crvene linije koje su za državu Srbiju neprihvatljive. To se moglo čuti i od Makrona, Šolca, od Lajčaka i Borelja da ne govorim, i od Blinkena. Ja sam koristio priliku da ih podsetim da sam ja bio taj pre 11 godina bio taj koji je potpisao Briselski sporazum i da smo 11 godina čekali da se sprovede sve iz tog sporazuma i da to značajno ruši poverenje u njih i u taj dogovor - rekao je Dačić.

Posećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Saveznoj Republici Nemačkoj, gde učestvuje na 59. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Predsednik Vučić danas je imao niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džejms Kleverli, predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis, kao i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Važni sastanci nastaviće se i sutra.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Beba

17.02.2023 21:09

Predsednik Aleksandar Vucic se bori za interese Srbije ali uglavnom je skroman i neretko obavetava gradjane o svojim licnim uspesima na pregovorima a koji doprinose uspehu Srbije sto je ovaj put ucinio Dacic.

Sasa

17.02.2023 21:10

Vucic crvene linije, koje Srbija nece da predje, istice na svakom sastanku i na svakom mestu.

Ana

17.02.2023 21:15

Vucic je jasno i nedvosmisleno pricao sta je neprihvatljivo za Srbiju vise puta taj stav je ponovljen..

Vesna

17.02.2023 21:17

Dačić je potvrdio ono što svi znamo, a to je Vučićeva istinska borba za KiM uz pronalaženje rešenja bez namere priznanja lažne države Kosovo.