GOTOV SASTANAK VUČIĆA I DAČIĆA: Nastavlja se saradnja SNS i SPS

Autor:

Vesti

08.02.2023

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Razgovori su trajali sat i po.

GOTOV SASTANAK VUČIĆA I DAČIĆA: Nastavlja se saradnja SNS i SPS

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Predsednik Socijlističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da je danas razgovarao sa predsednikom Srbije i liderom SNS Aleksandrom Vučićem i da je dogovoren nastavak saradnje dve stranke.

Dačiće je za Tanjug naveo da su razovori trajali sat i po i da je dogovoren nastavak saradnje i jačanje koalicije SNS i SPS.

- Razgovarali smo otvoreno o svim pitanjima koja su važna za našu saradnju i o izazovima koji nas čekaju i planovima za godinu koja je pred nama. Naravno razgovarali smo i o pitanjima koja su bila pokretana o našem međusobnom odnosu i saradnji - rekao je Dačić.

U najkraćem, kako je rekao, ponosni su na sve ono što su zajedno uradili u prethodnih 11 godina koalicije, dodajući da su postignuti značajni istorijski rezultati za Srbiju.

- SPS će biti i jeste čvrst temelj državnog i narodnog jedinstva i u skladu sa tim, naš dogovor je da ćemo nastaviti našu saradnju u realizaciji najvažnijih državnih i nacionalnih ciljeva - naveo je Dačić.

On je dodao da to praktično znači da će u narednom periodu zajedno raditi na pitanjima odbrane nacionalnih i državnih interesa, na planu ekonomskog razvoja, na planu obezbeđivanja najbolje pozicije Srbije u veoma teškim geopolitičkim okolnostima što, kao je rekao, podrazumeva i nastavak teške borbe za zaštitu teritorijalnog integriteta Srbije i pregovora koji se tiču teritorijalnog integriteta KiM.

Prema njegovim rečima, SPS, kao i on lično imajući u vidu svu težinu situacije u kojoj se nalazi Srbija, a ne predsednik Vučić kao pojedinac, čvrsto stoje iza njegove politike i odluke o KiM.

On je ocenio da svi koji žele da naude Srbiji želeli bi da razbiju politički odnos između SNS i SPS, odnosno između Vučiću i njega kreirajući određene scenarije koji bi išli ka tome da se ta koalicija razbije i da se eventualno naprave neke druge.

- Želim još jednom da kažem da niko ne treba da računa na mene i na SPS, dok sam ja predsednik SPS, a biću još dugo nadam se. Mi ćemo imati čvrstu, otvorenu i principijalnu saradnju, jer nemamo neslaganja ni oko jednog državnom i nacionalnog pitanja - rekao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (14)

Loading
Tijana

08.02.2023 15:58

Nadamo se da ce to ostati cvrsta saradnja i da se SPS moze verovati tu je Vucic da to proceni kao veoma pametan i mudar covek. Nadamo se da vise nece imati nikakvih ispada.

Branko N

08.02.2023 16:20

Ozbiljnii su to ljudi koji neće dozvoliti da Srbija bude na gubitku zbog političkih nesporazuma.

Daca

08.02.2023 16:58

Treba Dačić da malo pročešlja SPS, ima tu raznih likova koji se ne bore za državu.

Kosta

08.02.2023 17:11

Dačič nije problem od strane SPS, ali neki njegovi članovi bi mogli biti smenjeni