GRUBA, NEOPROSTIVA GREŠKA! Premijerka o slučaju "Republic Kosovo": BIĆE POSLEDICA!

Autor:

Vesti

06.02.2023

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izvinila se danas građanima što se na sajtu Vlade pojavio tekst na engleskom jeziku gde je Kosovo i Metohija prevedeno kao Republic Kosovo ističući da je to gruba i neoprostiva greška.

GRUBA, NEOPROSTIVA GREŠKA! Premijerka o slučaju "Republic Kosovo": BIĆE POSLEDICA!

Foto: Tanjug/AP

Brnabić je na RTS kazala da za tu grešku odgovornost snosi internet tim i pres služba, kojoj internet tim i pripada.

- To je gruba, neoprostiva greška prevodioca i to prevodioca koji je u Vladi od 2001. godine, nije na ugovoru, master engleskog jezika, greška je te osobe, ali i drugih koji nisu proverili - kazala je premijerka.

Naglašava da će posledice snositi ljudi koji su za to odgovorni jer su napravili grubu i neoprostivu grešku, ogroman disciplinski prekršaj.

Ističe da je taj dokument odmah povučen sa sajta Vlade Srbije, ali i da joj je žao što to koristi deo opozicije i dalje deli na društvenim mrežama i daje mogućnost Prištini da to koristi protiv Beograda.

Dolazak Lajčaka

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

 

Brnabićeva je izjavila da su dans diplomatske aktivnosti za rešavanje kosovskog pitanja povećane, kao i pritisci dodajući da je dolazak specijalnog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka dodatni vid pritiska.

- Nikome ne odgovaraju novi sukobi na tlu Evrope i žele da ugase sva moguća žarišta, ali i da skinu primere potencijalnih presedana što Kosovo i Metohija jeste jer je oduzeto suprotno međunarodnom pravu - kazala je Brnabić.

Podsetila je da je SR Jugoslavija bombardovana bez sag UN, a onda su, kako kaže, nam oduzeli deo teritorije, makar one zemlje koje su priznale tzv nezavisnost Kosova.

- One zemlje koje su priznale nezavisnost tzv Kosova žele da nema presedana tako da je nekoliko faktora koji utuiču na to što Zapad želi da ovo pitanje skloni sa dnevnog reda - kazala je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (59)

Loading
Ana

06.02.2023 09:11

Greska je uzasna i treba kazniti pocinioce iste! Medutim, treba kazniti i deo opozicije koji se nasladjuje greskoj koja steti Srbiji!!!

Josip

06.02.2023 09:14

Velika greska i neko mora snositi posledice.

Mile

06.02.2023 09:20

Ana Brnabic je iskrena osoba i celokupan tim vlasti radi tako da nema povlascenih, sto samo tako i moze da donese dobre rezultate Srbiji.

ui

06.02.2023 09:22

Odgovorni za ovo ce biti adekvatno kaznjeni.