Koga su to "delije" napale? Navijačka grupa koja BODE NOŽEVIMA, povezana sa TERORISTIMA, poslala u KOMU jednog Britanca!

Autor:

Sport

06.02.2023

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident koji je uzburkao italijansku javnost.

Koga su to "delije" napale? Navijačka grupa koja BODE NOŽEVIMA, povezana sa TERORISTIMA, poslala u KOMU jednog Britanca!

Foto: Tanjug/AP

Navijači Rome

Glavna tema u medijima na Apeninima je akcija navijača Crvene zvezde, popularnih "delija", koji su izazvali haos kada su napali ultrase Rome.

Na udaru se našla grupa "fedayn Roma" koja je ostala bez zastava posle opšteg ludila i tuče na ulicama.

 

 

Mnogi su osudili ovaj potez "delija", a jedna navijačka grupa Intera je otišla toliko daleko da je izdala saopštenje u kom se navodi da se ovakve stvari rešavaju dogovorenim tučama, "licem u lice", a ne iz zaseda.

Sve ovo je pomalo licemerno imajući u vidu koga su to "delije" napale. Grupa "fedayn Roma" dobro je poznata u svetu ultrasa, a nastala je davne 1970. godine kada je dobila ime po iranskoj terorističkoj grupi koja u prevodu znači "oni koji se žrtvuju" i na ovaj način je povezana sa teroristima.

Često se služe noževima, a njihovi napadi uključuju ubadanja u zadnjicu. Na taj način ponižavaju ostale navijače, a ne mogu biti optuženi za ubistvo.

Pre 16 godina poslali su čak 13 navijača Mančester junajteda u bolnicu sa ubodnim ranama, a 2008. su fana Liverpula Šona Koksa toliko prebili da je ovaj završio u komi. Iz kome se probudio, ali su ostale trajne posledice.

 

 

Bratski odnos ova grupa ima sa hrvatskim "bed blu bojsima", ali i navijačima Panatinaikosa.

 

 

Englezi su im često na udaru, pa su 1984. godine ušli u sukob sa navijačima Midlzbroa, a kasnije su, kao što smo naveli, njihov bes osetili i ultrasi Junajteda i Liverpula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading