OVAJ ČOVEK SE NE SMIRUJE! Aljbin Kurti opet preti! Evo čime sad uslovljava formiranje ZSO!

Autor:

Vesti

04.02.2023

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da je formiranje Zajednice srpskih opština moguće, ali nakon postignutog sporazuma s Beogradom o obostranom priznanju.

OVAJ ČOVEK SE NE SMIRUJE! Aljbin Kurti opet preti! Evo čime sad uslovljava formiranje ZSO!

Foto: Youtube/ATV

- Moramo biti oprezni i pošteni - rekao je Aljbin Kurti, komentarišući raniju izjavu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara da ZSO mora da bude formirana, i da se ne radi o sporazumu Kurtija, već sporazumu Prištine i Beograda.

Kurti je naveo da ceni učešće i posvećenost Eskobara, ali je dodao da njegovi uslovi za ZSO nisu proizvoljni stavovi i lično mišljenje, već se temelje na ustavnosti i zakonitosti takozvane države Kosovo.

On je još rekao, komentarišući Eskobarovu izjavu, da će ZSO biti osnova sporazuma o normalizaciji, da Beograd hoće drugu Republiku Srpsku i da "gorko iskustvo ne bi trebalo da se zaboravi u Bosni i Hercegovini sa Republikom Srpskom".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Nina

04.02.2023 20:15

Kurti ne može samo da postavlja uslove i uvodi nova pravila, već mora ispuniti ono što je potpisao u Briselu, a to je formiranje ZSO!

Kosta

04.02.2023 20:15

Ovo su samo Kurtijeve zelje

Nataša

04.02.2023 20:21

Kurti navikao da uslovljava zbog vetra koji dobija u leđa.ZSO će morati da se formira da bi Srpski narod na KiM živeo normalno.

Tara

04.02.2023 20:47

Kurtiju ne može da uslovljava Srbiju, dosta je više njegovih uslova